Site icon runnfun.gr

Η μεγάλη γκάφα της adidas στον Μαραθώνιο της Βοστόνης και η συγνώμη

Μια μεγάλη συγνώμη ζήτησε από τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο της Βοστόνης η εταιρία adidas, η οποία προηγουμένως είχε στείλει ένα αψυχολόγητο email σε κάθε έναν από τους δρομείς που ολοκλήρωσαν τον Μαραθώνιο συγχαίροντάς τους που “επιβίωσαν” και κατάφεραν να τερματίσουν.

Αν επρόκειτο για άλλον αγώνα σε άλλη πόλη, είναι δεδομένο ότι δεν θα συζητούσαμε σήμερα για το θέμα, ωστόσο, το γεγονός ότι το email στάλθηκε μετά το τέλος του Μαραθωνίου της Βοστόνης, είναι ζήτημα, δεδομένου ότι το 2013 τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 260 τραυματίστηκαν όταν δύο βόμβες εξερράγησαν στον τερματισμό.

Η adidas που ήταν επίσημος χορηγός του Μαραθωνίου έγραφε στο συγχαρητήριο μήνυμά της μεταξύ άλλων: “Congrats, you survived the Boston Marathon!”. Δηλαδή: Συγχαρητήρια που επιζήσατε στον Μαραθώνιο της Βοστόνης”. Το email παρέλαβαν όσοι τερμάτισαν και τα παράπονα στην εταιρία ήταν πολλά.

Το αποτέλεσμα ήταν η adidas να ζητήσει άμεσα συγνώμη, να παραδεχθεί δημόσια ότι η επιλογή της λέξεις “επιζήσατε” ήταν ατυχής και πως λυπάται πολύ που στάλθηκε αυτό το μήνυμα στους δρομείς.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version