Site icon runnfun.gr

Γιάννης Καραγιάννης: Γι’ αυτό ματαιώθηκαν οι ορεινοί αγώνες Σελίου και Ξηρολιβάδου

Ο Γιάννης Καραγιάννης, Γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, μέλος των οργανωτικών επιτροπών και γενικός υπεύθυνος των ορεινών αγώνων Σελίου και Ξηρολίβαδου, εξηγεί μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb γιατί ματαιώθηκαν οι αγώνες.

Η ανάρτηση

Θέλοντας να εκφράσω την άποψή μου, ως διοργανωτής αγώνων τρεξίματος δρόμου και βουνού, όσον αφορά την είδηση περί έγκρισης αθλητικών δραστηριοτήτων από 6/6/2020 (ατομικών και ομαδικών) και με αφορμή την ματαίωση των 2 ορεινών αγώνων Σελίου και Ξηρολιβάδου έχω να πω τα εξής :

1. Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους αγώνες δρόμου και βουνού δεν απελευθερώνει ακριβώς τους αγώνες αλλά επιτρέπει την διεξαγωγή τους με ειδικές συνθήκες και εγκρίσεις από την ΓΓΑ και λέει το εξής: “Από 6.6.2020 επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων(4) εβδομάδων.” ΦΕΚ/ 4 Ιουλίου-2020 /22369/αρ.φυλλου 2168/απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 34781/ Αρθρο 20 . Παραγραφος 2.

2. Απαντώ στους έχοντες ερωτήματα γιατί ματαιώσαμε τους 2 ορεινούς αγώνες μας ‘’seli mountain running’’ και ‘’10ος αγώνας ορεινου τρεξίματος Ξηρολιβάδου’’ εφόσον οι νέες εγκύκλιοι επιτρέπουν έστω και υπό συνθήκες τους αγώνες δρόμου από 6/6/2020. Και εξηγώ ότι οι παραπάνω αγώνες μας αποσκοπούν εκτός του αγωνιστικού χαρακτήρα και στην προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος. Δίνουν μεγάλη σημασία στην προσέλευση παιδιών οικογενειών , κατασκηνωτών και γενικότερα επιθυμούν την αθλητικοτουριστική αναβάθμιση των περιοχών του Σελίου και του Ξηρολιβάδου. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να εντάξει τις διοργανώσεις αυτές, σε αγώνες με ειδικές συνθήκες, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. (Δηλαδή χωρίς θεατές , χωρίς παιδιά , κατασκηνωτές, πάρτι, συναυλίες , σταθμούς τροφοδοσίας , μεγάλο αριθμό εθελοντών, πάστα πάρτυ , απονομές , συγκέντρωση δρομέων , διανομή γευμάτων κλπ. )
Μία διαφορετική κατάσταση προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες διεξαγωγής, θα αλλοίωναν ουσιαστικά την φυσιογνωμία των συγκεκριμένων διοργανώσεων μας αφού κάθε αγώνας από αυτούς ξεπερνάει τους 600 συμμετέχοντες και άλλους τόσους επισκέπτες και αυτό δεν είναι στις φιλοδοξίες της συγκεκριμένης οργανωτικής επιτροπής.

3. Ναι θα δούμε ότι κάποιες διοργανώσεις θα γίνουν το καλοκαίρι και κάποιες όχι. Αυτές που θα πραγματοποιηθούν , οι διοργανωτές τους είδη έσπευσαν να ετοιμάσουν τον φάκελο του αγώνα και αναμένουν έγκριση από την υγειονομική επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ. Όμως όσοι αγώνες γίνουν αποσκοπούν καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι με συγκεκριμένο αριθμό δρομέων ,χωρίς θεατές, χωρίς πολλούς εθελοντές , απονομές και φιέστες.

4. Ακόμη όμως και να θέλαμε να διεξαχθούν οι αγώνες μας , είδη είναι πολύ αργά για να τους προετοιμάσουμε εφόσον δεν έγινε καμία προεργασία τις 60 ήμερες της καραντίνας. Μας φαινόταν πολύ βαρύ να χτυπήσουμε τις πόρτες συνεργαζόμενων φορέων και χορηγών όταν την ιδία στιγμή , όπως φαινόταν η χωρά ζούσε δύσκολες καταστάσεις υγειονομικές και οικονομικές για να βγούμε εμείς και να ζητούμε χρηματοδότηση για αγώνες δρόμου.

Έτσι λοιπόν με μεγάλη μας λύπη αποφασίσαμε να ματαιώσουμε τους αγώνες ‘’seli mountain running’’ και ‘’10ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου’’ και όχι να τους πραγματοποιήσουμε με μία εναλλακτική αγωνιστική κατάσταση που ουσιαστικά δεν εκφράζει το προφίλ των συγκεκριμένων διοργανώσεων.

Διαβάστε επίσης: Ματαίωση του Seli mountain running 25km & vertical race 1.25km

* Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό του κ. Καραγιάννη στο facebook

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version