Site icon runnfun.gr

“Έτσι έτρεξα τον πρώτο μου αγώνα 30 χλμ. με στόχο τον Μαραθώνιο”

Ο Γιώργος Μενής, ο τρίτος νικητής στον αγώνα των 30 χιλιομέτρων στην λίμνη των Ιωαννίνων (Ioannina Lake Run) μοιράζεται μαζί μας τα πρώτα συναισθήματα του μετά τον τερματισμό του, όνειρα, στόχους και τα επόμενα αγωνιστικά του πλάνα.

Με καταγωγή από την Ερμούπολη της Σύρου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων και πλέον αθλητής του ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, αγωνίστηκε τα προηγούμενα χρόνια σε μικρότερες αποστάσεις (3000 στιπλ, 5000μ -10,000 και Hμιμαραθώνιο (21,1μ) ). Η μεγαλύτερη του αγωνιστική διάκριση σημειώθηκε το 2015, όταν και στέφθηκε 1ος Πανελληνιονίκης στον 4ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας ανάμεσα σε καταξιωμένους μαραθωνοδρόμους. Τα επόμενα χρόνια συνοδεύτηκαν με αρκετές διακρίσεις σε λαϊκούς αγώνες , καθώς επαγγελματικές υποχρεώσεις και κάποιοι τραυματισμοί στέρησαν τη δυνατότητα μεγαλύτερων επιτυχιών. Ως απόφοιτος αλλά και πρωτεύσας του πολιτικού τμήματος της Νομικής συνδύασε με επιτυχία τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές.

Η συνεργασία του Γιώργου με τον παλιό πρωταθλητή του μαραθωνίου και ομοσπονδιακό προπονητή Παναγιώτη Χαραμή δεν θα μπορούσε να μην οδηγήσει και στην πρώτη συμμετοχή του σε μαραθώνιο δρόμο. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τον Αυθεντικό Mαραθώνιο της Αθήνας αποφασίστηκε η συμμετοχή του στον αγώνα των Ιωαννίνων με καθαρά προπονητικού χαρακτήρα ρυθμό.

“Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία, ένα υπέροχο αθλητικό γεγονός, άρτια οργανωμένο μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο. Αν και ήταν ο πρώτος μου αγώνας 30 χιλιομέτρων με δύσκολες καιρικές συνθήκες -λόγω υγρασίας και ζέστης- ακολούθησα εξαιρετική τακτική ξεκινώντας πολύ συντηρητικά όπως μου είχε πει ο προπονητής μου”.

Όσο για το πως ξεκίνησε η προετοιμασία μέσα στο καλοκαίρι, ο Γιώργος γράφει:“Η προετοιμασία μου ξεκίνησε μόλις 2 μήνες πριν στο προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου και αργότερα στην Σύρο με πρόβλημα στο γόνατο. Παρόλα αυτά, όμως, μόλις δύο βδομάδες πριν τον αγώνα των Ιωαννίνων είχα βελτίωση βελτίωση και τελικά αποφάσισα να πάω στον αγώνα”

Η προετοιμασία ξεκίνησε με βασική προπόνηση αντοχής, αυξάνοντας τον όγκο των χιλιομέτρων με αργούς ρυθμούς. Σε γενικές γραμμές πήγε πολύ καλά, το σώμα μου δείχνει να ταιριάζει με την προπόνηση του μαραθωνίου. Με δυσκόλεψε ο πόνος στο γόνατο και οι αυξημένες θερμοκρασίες, αλλά όλα πήγαν καλά.

Για την διατροφή του:  “Περιλαμβάνει γεύματα με πολύ κόκκινο κρέας και συκώτι σε συνδυασμό πάντα με υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια) για την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, ψάρι, κοτόπουλο, όπως φυσικά πολλά φρούτα και λαχανικά και σωστή ενυδάτωση”.

Επόμενος στόχος ο Νυχτερινός της Θεσσαλονίκης πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας: Ο επόμενος στόχος μου είναι η συμμετοχή στον νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, όπου αυτή τη φορά θα τρέξω αγωνιστικά με βλέψεις για διάκριση και μια νέα ατομική επίδοση. Σαφώς, το μεγάλο αθλητικό στοίχημα δεν είναι άλλο από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Κάθε αγώνας πρέπει να αντιμετωπίζεται με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Κάθε αντίπαλος είναι άξιος σεβασμού και στόχος όλων όσων ασχολούνται με τον αγωνιστικό αθλητισμό θα πρέπει να είναι η ατομική βελτίωση.

Νικητής τελικά στέφεται εκείνος που θα καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, που όσες φορές και αν λύγισαν τα πόδια του κατόρθωσε να σηκωθεί ξανά, κάτι που επιδεικνύει το μεγάλο πάθος, την πειθαρχία και την υψηλή αγωνιστικότητα που χρειάζεται την ώρα του αγώνα. Γενικά, πρέπει να το ποθεί η ψυχή σου πολύ!”.

Από την πλευρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Γιώργο και να πετύχει όλους τους στόχους του!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version