Site icon runnfun.gr

Ενημέρωση των Ναυταθλητικών Ομίλων της Καλλιθέας για τα προβλήματα με τον Δήμο

Σε εμμονή  έχει εξελιχθεί η επιθετική συμπεριφορά του δήμαρχου Καλλιθέας Δημητρίου Κάρναβου εναντίον των Ναυταθλητικών Ομίλων  ΝΟΤΚ – ΣΕΑΝΑΤΚ – ΙΟΠ ΔΕΗ- ΣΙΠ ΟΤΕ- ΝΑΟΕΦΚ που δραστηριοποιούνται στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας από το 2015 έως και σήμερα. Για όλο το ιστορικό αυτό ενημερωθήκαν σήμερα οι εκπρόσωποι του τύπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο χώρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Οι εκπρόσωποι των πέντε ναυταθλητικών ομίλων ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συγκεκριμένα:

Οι ισχυρισμοί του κου. Κάρναβου και των συνεργατών του Κωνσταντίνου Ευσταθίου και Μανώλη Κωστάκη καταρρίπτονται νομικώς και τα πρόστιμα τα οποία είχαν επιβάλει στα μέλη των ομίλων το 2016 κρίθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ακυρώθηκαν από το Διοικητικό Πρωτοδικείο του Πειραιά, ενώ τα χρήματα που είχαν καταβληθεί επεστράφησαν στους δικαιούχους τους.

Το 2019 έγινε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έξωσης των Ομίλων από τις κτηριακές εγκαταστάσεις, παρά το γεγονός πως υπήρχε η ΚΥΑ 1323/2006 και η σύμβαση παραχώρησης από 7/4/2009 αριθ. 2 παρ. 3 του Δήμου Καλλιθέας με τα Ολυμπιακά ακίνητα.

Στους ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές κατηγορίες που διατύπωσαν ο δήμαρχος και ο τότε πρόεδρος του ΟΠΑΑ κος. Ευσταθίου, έχει υποβληθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση των Ομίλων και των μελών τους κα οι τρεις παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών που θα διεξαχθεί στις 16/9/22.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων του 2021 ο νυν πρόεδρος του ΟΠΑΑ κος. Κωστάκης καταθέτει 16 ομαδικές αγωγές κατά 250 μελών των ομίλων διεκδικώντας «αναδρομικά» λιμενικά τέλη  από το 2012 έως το 2016 συνολικού ύψους, και για τους πέντε, 3.609.721 ευρώ ( για περίοδο που δεν υπήρχε εγκεκριμένος κανονισμός λειτουργίας της Μαρίνας, ούτε εγκεκριμένη  άδεια λειτουργίας).

Η Καλλιθέα διαθέτει τη μοναδική Ναυταθλητική Μαρίνα στην Ελλάδα, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των Ναυταθλητικών Ομίλων με γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους παρουσιάσεων, αλλά οι Όμιλοι που παρέχουν αυτό το έργο βρίσκονται υπό συνεχή και αμείλικτο διωγμό και ο Δήμος απαιτεί και λαμβάνει χρήματα ως λιμενικά τέλη πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως, ενώ χρηματοδοτεί και επιχορηγεί άλλα σωματεία, χωρίς να απαιτεί χρήση γηπέδων της πόλης μας, αγνοώντας την προσφορά των Ομίλων μας στο Ελληνικό Ναυταθλητισμό με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις.

Ο δήμαρχος κος. Κάρναβος ισχυρίζεται δημοσίως ότι κόπτεται για  τη νομιμότητα αλλά ο ίδιος  δεν εφαρμόζει αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας ομίλων.

Εκτός των εκπροσώπων του τύπου και μελών των ομίλων στη συνέντευξη παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιώργος Παπαστεφάνου και ο Νικόλαος Σπανός, Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α.)

Ο κ. Παπαστεφάνου δήλωσε ότι η Ομοσπονδία είναι υπέρ των ομίλων καθώς γνωρίζει πολύ καλά το έργο που προσφέρουν στον τομέα του ναυταθλητισμού. «Τα προβλήματα αυτά καταδεικνύουν ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας είναι του βουνού και όχι μιας πόλης της θάλασσας. Πρέπει να σκύψει στα προβλήματα των ομίλων και να κατανοήσει τη σημαντικότητα του έργου τους».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Νικόλαος Σπανός ο οποίος τόνισε ότι «είμαστε μια ναυτική χώρα και ο ναυταθλητισμός πρέπει να στηρίζεται από την πολιτεία, άρχοντες να αγνοούν αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου και του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ). Δεν υπάρχει πιο τίμιο πράγμα για κάποιον να αποδεικνύει αυτά που λέει και όχι απλά να τα λέει. Είμαστε στο πλευρό σας για να επιλυθούν τα προβλήματα και για να μπορούν οι νέοι μας να ασχοληθούν ανεμπόδιστα με την ιστιοπλοΐα , γιατί είναι το άθλημα που αντιπροσωπεύει την χώρα μας».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version