Site icon runnfun.gr

Δρομικές ιστορίες: Το ραντεβού με τον νέο μου εαυτό στο Spetsathlon

Γράφει ο Σταύρος Λαγός*

Πριν από περίπου τρία χρόνια και ακριβώς τριάντα δυο χαμένα κιλά, είχα μια αναπάντεχη συνάντηση που θα άλλαζε την ζωή μου. Οι αγώνες τριάθλου για το κοινό, η ανοιχτή κατηγορία, ήρθε στις Σπέτσες και μου συστήθηκε ως Spetsathlon.

Στο ραντεβού μου με το Spetsathlon πήγα με το ποδήλατο πόλης που είχα για τις βόλτες μου, με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια περπατήματος και με την πρώτη τριαθλητική στολή που αγόρασα με μεγάλη αμφιβολία: πώς μπαίνω σε αυτό και κυρίως πώς βγαίνω απ’ αυτό το ρούχο.

Όταν έφτασα στο check in με υποδέχτηκε ένα πολύχρωμο πλήθος. Διαστημικά, γυαλιστερά, αεροδυναμικά, σούπερ ελαφριά ποδήλατα κρεμασμένα στα σταντς. Μουσική και ανακοινώσεις από μεγάλα ηχεία. Μυρωδιά αντιηλιακού και θερμαντικής αλοιφής. Η πλατεία Ποσειδωνίου να λάμπει. Νομίζω ότι η αδρεναλίνη μου χτύπησε κόκκινο. Δεν έμεινε ανεπηρέαστη καμία από τις αισθήσεις μου.

Η εκκίνηση ήταν εκπληκτική. Είχα κολυμπήσει ξανά στην ίδια παραλία αλλά ποτέ με τόσο πολύ κόσμο να προσπαθεί να φτάσει σε ένα σημείο μέσα στη θάλασσα και τόσο μακριά από την παραλία. Μπουρμπουλήθρες, απόνερα από τους προπορευόμενους κολυμβητές και κυματάκι.

Όταν τελείωσε το πέρασμα από τις σημαδούρες και έφτανα στην παραλία άρχισαν τα χειροκροτήματα και τα μπράβο.

Έτρεμαν τα χέρια μου όσο έβαζα παπούτσια, κράνος, γάντια και νούμερα για το ποδήλατο και δεν ήταν από το κρύο. Χειροκροτήματα και φωνές ενθάρρυνσης για τα πρώτα χιλιόμετρα ώσπου να βρεθείς εκτός της πόλης. Ένας γλυκός πόνος στα χέρια και κυρίως στα πόδια. Η διαδρομή- αν και την έχω ποδηλατήσει πολλές φορές- είναι πιο φωτεινή και ξεχωριστή.

Νόμιζα ότι ο πόνος από το ποδήλατο ήταν έντονος μέχρι που βγήκα από την ζώνη αλλαγής για να ξεκινήσω το τρέξιμο. Μετά τα πρώτα μέτρα σκέφτομαι ότι μάλλον “δεν θα τα καταφέρω” και “μέχρι εδώ ήταν”.

Τα πόδια μου έλεγαν όχι το μυαλό μου έλεγε συνέχισε. Τα τελευταία πεντακόσια μέτρα τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες είναι τόσες που ξεχνάς τα πάντα και θέλεις να φτάσεις οπωσδήποτε στον τερματισμό.

Μόλις περνάς την γραμμή και παίρνεις το μετάλλιο ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνεις ξανά και ξανά και ξανά.

Μόλις ξεπέρασες τα όρια σου, μόλις προσπέρασες τον παλιό εαυτό σου και νιώθεις υπέροχα.

Το Spetsathlon είναι το κατάλληλο ορεκτικό για να ξεκινήσεις το ραντεβού με τον νέο σου εαυτό.


* Ο Σταύρος Λαγός είναι καθηγητής πληροφορικής στο γυμνάσιο των Σπετσών και ερασιτέχνης αθλητής που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αφού φέτος η ομάδα του (Κοντογιαννόπουλος – Τσάνας) στην σκυταλοδρομία (Endurance) κατέλαβε την 3η θέση και ανέβηκε στο βάθρο. Επίσης είναι “κολλητός” φίλος με το λογότυπο του site μας (σ.σ. Λαγός και αυτός) και μαζί συνεννοήθηκαν για το συγκεκριμένο άρθρο.


 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version