Site icon runnfun.gr

Δυο Έλληνες στον δυσκολότερο αγώνα δρόμου του κόσμου!

Participants of the "Marathon des Sables" (Desert Marathon) trek 28 March 2007, 350 km south of Ouarzazate, during the fouth stage of the 22nd edition of the marathon. Participants of the Desert Marathon have to walk all along the 230 km during 7 days in the South of Morocco. AFP PHOTO/PIERRE VERDY (Photo credit should read PIERRE VERDY/AFP/Getty Images) ORG XMIT: VV015

Ο Δημήτρης Κασίμης και ο Τόλης Βυζαρέλης θα βρεθούν στις 10 Απριλίου στην εκκίνηση του 31ου Marathon des Sables, έναν υπερ-μαραθώνιο έξι ημερών σε μια διαδρομή 250 χιλιομέτρων, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Θεωρείται ο δυσκολότερος αγώνας τρεξίματος στον κόσμο σύμφωνα με το Discovery Channel.
Κάθε χρόνο η διαδρομή αλλάζει, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξωτερικής βοήθειας ή να κρύψουν τρόφιμα σε σημεία της διαδρομής τις προηγούμενες ημέρες οι συμμετέχοντες! Ο Race Director και το team του περνάνε ένα ολόκληρο μήνα ψάχνοντας να βρουν τις καλύτερες διαδρομές, οι οποίες παραμένουν κρυφές μέχρι την ημέρα έναρξης του αγώνα.
Υπάρχει μία μέρα ξεκούρασης μετά το μεγαλύτερο stage αλλά μπορεί να μην την προλάβεις γιατί μπορεί να τρέχεις ακόμα για να φτάσεις στον τερματισμό.
Οι αθλητές μένουν τη νύχτα ανά οχτώ σε σκηνές βεδουίνων. Αυτοί που κοιμούνται μαζί σου είναι κατά κάποιο τρόπο η οικογένειά σου για αυτές τις μέρες, αυτοί που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις μέχρι τον τερματισμό.
Οι Ελλήνες αθλητές

Ο Δημήτρης Κασίμης είναι τριαθλητής και προπονητής ο ίδιος, με εμπειρίες που περιλαμβάνουν τόσο μαραθωνίου όσο και συμμετοχές σε αγώνες Ironman.

Τόλης Βυζαρέλης ξεκίνησε το τρέξιμο το 2001, 28 ετών τότε, με τη συμμετοχή του στον Kλασικό Mαραθώνιο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των έξι αγωνιστικών ημερών σε συνθήκες πλήρους αυτονομίας, οι Έλληνες αθλητές θα κουβαλούν όλα τα απαραίτητα σε σακίδιο που θα φτάνει σχεδόν τα 10 κιλά. Δεν θα έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν την καταπόνηση των χιλιόμετρων αλλά θα έχουν απέναντι τους και την ίδια την Σαχάρα!

 Mε τις πλέον δύσκολες και αφιλόξενες κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν στον κόσμο, η έρημος Σαχάρα περιμένει και φέτος τους σχεδόν 1.200 επίδοξους τερματίσαντες… Τα δώρα της προς αυτούς; O μαροκινός ήλιος, οι τρομακτικές εναλλαγές θερμοκρασίας και οι αμμοθύελλες που σίγουρα δε θα σταθούν φιλικά απέναντί τους!

Τον Δημήτρη Κασίμη και τον Τόλη Βυζαρέλη στηρίζουν οι Kasimistraining, V15, Triathletes World & Solo Bars, Garmin και το ιατρείο του Χρήστου Κ. Δόντα.

ΠΗΓΗ: redbull.com

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version