Site icon runnfun.gr

Χαρδαλιάς: Ζητούμε υπομονή για τον αθλητισμό

O Νίκος Χαρδαλιάς με γνωστοποίησε πως τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 18.00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ ζήτησε υπομονή για το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 1,5 ώρας λόγω της μαραθώνιας συνεδρίασης της Επιτροπής, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηροποίηση μέτρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αλλά και εφαρμογή σκληρού lockdown στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Τι ισχύει από το Σάββατο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Για τις περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής λαμβάνονται από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 6 το πρωί, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα παρακάτω μέτρα:

Lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Χαλκίδα, Πάτρα, Άγιο Νικόλαο

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σκληρό lockdown στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης. Συγκεκριμένα, στις περιοχές αυτές από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί:

Δήμος Εορδαίας,
Δήμος Θηβαίων,
Δήμος Τανάγρας,
Δήμος Σπάρτης,
Δήμος Ζακύνθου,
Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου,
Δήμος Ρεθύμνης
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού
Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και
Δήμος Τεμπών.

Σχολεία: Ποια παραμένουν ανοικτά, πού λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ανοικτά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, αλλά όχι τα λύκεια -που θα εξακολουθούν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση- στις «κόκκινες» περιοχές της Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

Διά ζώσης εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δημοτική Ενότητα Θήρας, ενώ εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων ισχύει για τη Δημοτική Ενότητα Πατρέων, τη Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων και τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου.

Στις περιοχές του Δήμου Εορδαίας, Δήμου Θηβαίων, Δήμου Τανάγρας, Δήμου Σπάρτης, Δήμου Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Δήμου Ρεθύμνης, Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμου Τεμπών ισχύει διά ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, ενώ εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια.

Διά ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Για τον αθλητισμό ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στο τέλος της ενημέρωσης του:

«Λόγω της επιδημιολογικής εικόνας ανά την επικράτεια και λόγω της διεξοδικής συζήτησης που έγινε για την κάθε περιοχή, στην σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν συζητήθηκαν άλλα θέματα ούτε και αιτήματα διαφόρων υπουργείων όπως και αυτά του υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορούσαν την επανεκκίνηση περισσότερων αθλητικών, και όχι μόνο, δραστηριοτήτων.

Κατανοούμε και συμεριζόμαστε τον προβληματισμό και τις επιπτώσεις, οικονομικές, αγωνιστικές, αλλά και ψυχολογικές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Ζητούμε όμως, υπομονή, ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα τις προσεχείς ημέρες και να μπορέσουμε να έχουμε νέα για την αθλητική οικογένεια της χώρας μας».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version