Site icon runnfun.gr

Χαμίς Μποντ: Από πρωταθλητής κωπηλασίας, πρωταθλητής ποδηλασίας!

Χαμίς Μποντ: Από πρωταθλητής κωπηλασίας, πρωταθλητής ποδηλασίας!

Τα παραδείγματα αθλητών που αποφάσισαν να αλλάξουν… πεδίο δράσης και αγωνιστικό χώρο, κάποια στιγμή στην καριέρα τους, είναι αρκετά… Εκείνα των πρωταθλητών που κατάφεραν να διαπρέψουν και στη νέα πρόκληση, προφανώς λιγότερα… Οταν όμως το αντικείμενο της ιστορίας μας είναι ένας άνθρωπος 32 ετών, τότε η περίπτωση του Χαμίς Μποντ, αγγίζει τα όρια της μοναδικότητας…

Άλλαξε άθλημα, παρέμεινε πρωταθλητής!

Οντας Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, ο Νεοζηλανδός «υπεραθλητής» αποφάσισε προ διετίας ν΄ αλάξει άθλημα και ν΄ ασχοληθεί με την ποδηλασία. Και όχι «για πλάκα», αλλά συνεχίζοντας τον πρωταθλητισμό. Απολύτως φυσιολογικά, λοιπόν, ακολούθησαν νέες διακρίσεις, με αποκορύφωμα το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα (σ.σ. στην ατομική χρονομέτρηση) στους Αγώνες της βρετανικής Κοινοπολιτείας, διοργάνωση που φιλοξενείται στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος και υπερήφανος για τον αγώνα μου. Υπάρχουν, βέβαια, πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Θα συζητήσω γι΄ αυτά, με τους ανθρώπους που με στηρίζουν σε καθημερινή βάση», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Μποντ και πρόσθεσε: «Η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Και δεν γνωρίζετε τις ικανότητες και τις δυνατότητες σας, μέχρι να τις δοκιμάσετε».

Ο Μποντ μαζί με τον Ερικ Μάρεϊ, αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα «δίδυμα» στην Ιστορία της κωπηλασίας, καθώς από το 2009 μέχρι το 2013 παρέμειναν αήττητοι στη δίκωπο. Επιπλέον, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version