Site icon runnfun.gr

Απεβίωσε ο κατακτητής του Έβερεστ Κώστας Τζιβελέκας

Σε ηλικία 67 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδινε τους τελευταίους μήνες – Ήταν αρχηγός της αποστολής Hellas Everest 2004.

Απεβίωσε σε ηλικία 67 ετών ο Έλληνας που πάτησε πρώτος στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ. Ο κορυφαίος ορειβάτης, Κώστας Τζιβελέκας, δεν κατάφερε να βγει νικητής από την άνιση μάχη με τον καρκίνο, την οποία έδινε τους τελευταίους μήνες.

Είχε πραγματοποιήσει 13 αποστολές στα Ιμαλάια, ενώ συνολικά είχε συμμετάσχει σε 37 και δεν είχε χάσει ποτέ κανέναν ορειβάτη. Ήταν επίτιμος πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Το 2004, ήταν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Hellas Everest 2004 κατά την οποία για πρώτη φορά Έλληνες ορειβάτες κατάφεραν να φτάσουν στη «στέγη του κόσμου».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) εκφράζουν την βαθειά τους θλίψη για την απώλεια του φίλου και Προέδρου του Φ.Α.Ο.Σ. Κώστα Τζιβελέκα. Αγωνιστής, από τους μεγαλύτερους ορειβάτες και φυσιολάτρες στην Ελλάδα και παράλληλα ποιητής, πάλεψε με την ασθένεια που κανείς δεν βγαίνει νικητής. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όσους μοιράστηκαν μαζί του μεγάλες στιγμές σε όλα τα βουνά του κόσμου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ

Σήμερα το ξημέρωμα ο Κώστας έφυγε για το μεγάλο ταξίδι. Αγωνιστής, από τους μεγαλύτερους ορειβάτες και φυσιολάτρες στην Ελλάδα και παράλληλα ποιητής, πάλεψε με την ασθένεια του σε μια άνιση μάχη. Ήταν πάντα όπου τον χρειαζόμαστε. Στο τέλος του 2016 παρά τα προβλήματα του δέχτηκε να είναι Αλυτάρχης στον 2ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ ΔΡΟΜΟ κάτι που αποτέλεσε ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό μας. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του φίλου και Προέδρου του Φ.Α.Ο.Σ. Κώστα Τζιβελέκα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, σε όσους μοιράστηκαν μαζί του μεγάλες στιγμές σε όλα τα βουνά του κόσμου και στον Κομαντάντε Φρίξο.

Φουλ εξοπλισμό και καλό ταξίδι Κώστα

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version