Site icon runnfun.gr

Άμστερνταμ 2016: Η Πεσιρίδου 6η στα 100μ.εμπ.

Σοβαρός τραυματισμός για την Ελισάβετ Πεσιρίδου

Την έκτη θέση με 13.05 κατέκτησε η Ελισάβετ Πεσιρίδου στον τελικό των 100μ εμπόδια γυναικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Άμστερνταμ. Η Ελληνιδα αθλήτρια πρόσθεσε μία ακόμη καλή εμφάνιση στη διοργάνωση αγωνιζόμενη στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας της.

Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Σίντι Ρόλεντερ με 12.62 που είναι και κορυφαία επιδοση φέτος στην Ευρώπη. Το ασημένιο πήρε η Λευκορωσίδα Αλίνα Ταλάι με 12.68 και το χάλκινο η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ με 12.76.

Την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης έζησε ο Γιάννης Κυριαζής στο Αμστερνταμ.

Ο 20χρονος αθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική παρουσία στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωσης, καθώς κατάφερε στον αγώνα στόχο να πετύχει ατομικό ρεκόρ και να αγωνιστεί ανάμεσα στους κορυφαίους. Εκεί έμεινε στη 12η θέση με καλύτερη βολή στα 75,57 μ., που του έδωσε τη δωδέκατη θέση.

Την προσοχή τους στην σκυτάλη 4Χ400 μ. των γυναικών στρέφουν πλέον οι Ειρήνη Βασιλείου και Αννα Βασιλείου, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στα 400 μέτρα.
Οι δύο αθλήτριες έτρεξαν στον ημιτελικό του αγωνίσματος, γεγονός που από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Στον ημιτελικό η Ειρήνη Βασιλείου τερμάτισε στην έκτη θέση της τρίτης σειράς με 52.58 κάνοντας καλή κούρσα και προσπαθώντας στα τελευταία μέτρα να κλέψει όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις. Λίγο νωρίτερα η Αννα Βασιλείου έτρεξε στον – απαιτητικό και δύσκολο – εσωτερικό διάδρομο της πρώτης σειράς και έμεινε στην 8η θέση με 53.77. Τα δύο κορίτσια αποτελούν το βασικό κορμό της ομάδας 4Χ400μ., που θα διεκδικήσει πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version