Site icon runnfun.gr

Amorgos Trail Challenge: Να τρέχεις σε έναν αγώνα όλα τα καλοκαίρια σου

Amorgos Trail Challenge: Να τρέχεις σε έναν αγώνα τα καλοκαίρια σου

Υπάρχουν  αγώνες trail που πηγαίνεις απλά για να τους τρέξεις ή να τους περπατήσεις, υπάρχει και το Amorgos Trail Challenge που πηγαίνεις για να το ζήσεις. Το διήμερο 19-20  Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αμοργό το 2ο Amorgos Trail Challenge. Ένας αγώνας με τρεις διαδρομές, εκατοντάδες φίλους-δρομείς και χιλιάδες χαμόγελα!!!!

Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από το περιπατητικό φυσιολατρικό σύλλογο ‘’Παλιά Στράτα’’, το Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η διοργάνωση να γίνει θεσμός. Το σίγουρο είναι πως έχει αποκτήσει πιστούς δρομείς που ανυπομονούν να επιστρέψουν για να τρέξουν τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια του νησιού και να απολαύσουν την απλόχερη φιλοξενία των Αμοργιανών.

Spike στη Νικουριά

Η διοργάνωση άρχισε το πρωί του Σαββάτου με το  απαιτητικό και ξεχωριστό Spike. Μια μοναδική προσπάθεια δεκάδων αθλητών να κατακτήσουν την κορυφή της Νικουριάς, του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τον λιμανάκι του Αγ.Παύλου. Οι αθλητές επιβιβάστηκαν σε λάντζα και λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Νικουριάς. Οι αθλητές «κατέκτησαν» μία από τις κορυφές  του νησιού και τερμάτισαν στην ακροθαλασσιά, διανύοντας μια απόσταση 1500μ. Το χαρακτηριστικό και η ομορφιά του Spike είναι η απουσία σηματοδοτημένου μονοπατιού.

Νικητές της διαδρομής στους άνδρες: Νίκος Ροδόπουλος, Νίκος Θεολογίτης, Νικήτας Πλακούτσης. Οι τρεις πρώτες γυναίκες που τερμάτισαν το Spike είναι οι : Ασπασία Σιαμπάνη, Αθανασία Τσουμελέκα, Ασημίνα Ιγγλέζου.

Στην κορυφή Ροδόπουλος, Παγουνάδης, Αλιμπέρτη και Ρεμπούλη

Στο αγωνιστικό μέρος, στον αγώνα των 19,5χλμ., με εκκίνηση από τη Μονή Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας, νικητής αναδείχτηκε για δεύτερη χρονιά ο Νίκος Ροδόπουλος  με χρόνο 1:37:37 και τον ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος με 1:53:59, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο  Χρήστος Πορτοκάλης με χρόνο 1:55:37. Στις γυναίκες στον αγώνα των 19,5χλμ. νικήτρια ήταν η Ναξιώτισσα  Αθηνά Αλιμπέρτη με χρόνο 2:20:11, στην δεύτερη θέση η Ασημίνα Ιγγλέζου με χρόνο2:20:58 , την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Μαρία Βελέντη με χρόνο 2:35:16.

Στο μικρό αγώνα των 5,5 χλ  με εκκίνηση από το χωριό  Λαγκάδα στους άνδρες νικητής αναδείχτηκε και φέτος Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 0:26:19 και τον ακολούθησε ο Μανώλης Ορφανός με 0:30:52, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντώνης Γαβαλάς με χρόνο 0:31:24  . Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου  Ράνια Ρεμπούλη με χρόνο 0:33:59, στην δεύτερη θέση η Χριστίνα Πετρίτση με χρόνο 0:40:13, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Ιωάννα Σαραβάνου με χρόνο 00:40:26.

Όλες οι διαδρομές είχαν τερματισμό στην παραλία της Αιγιάλης με τους αθλητές να τρέχουν τα τελευταία 200μ στην αμμουδιά δίπλα στο κύμα.

Αμοργός είσαι, Trail Challenge είσαι!

Εδώ τελειώνει η δημοσιογραφική κάλυψη του 2ου Amorgos Trail Challenge. Τα παραπάνω είναι ένα περιεκτικό Δελτίο Τύπου για όσους θέλουν να «τρέξουν» έναν αγώνα. Εμείς όμως πήγαμε για να τον ΖΗΣΟΥΜΕ!!!

Είμαστε όλοι παιδιά

Αν ήμουν πάλι παιδί, θα ήθελα κάποτε να τρέξω στα σοκάκια μιας αιγαιοπελαγίτικης χώρας ακολουθώντας το ρυθμό μιας Ολυμπιονίκη και μιας πρωταθλήτριας. Το Σάββατο πριν την τεχνική ενημέρωση και το pasta party, η Χώρα της Αμοργού γέμισε παιδικά χαμόγελα και βήματα. Και της δική μας ζήλεια που μεγαλώσαμε. Η Αθανασία Τσουμελέκα και η Ράνια Ρεμπούλη  «πέταξαν» με τους αυριανούς αθλητές γεμίζοντας θετική ενέργεια και ελπίδα τις καρδιές μας.

Στης εκκλησιάς την πόρτα

3,2,1 και οι καμπάνες του πιο επιβλητικού μοναστηριού του Αιγαίου σημαίνουν. Η Ιερά Μονή Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, λευκός μανδύας φορεμένος στον άγριο βράχο των Κυκλάδων, με βλέμμα στραμμένο στο αντάμωμα της θάλασσας και του ουρανού. Στα  πόδια της, δεκάδες δρομείς ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια και οι περισσότεροι με μια προσευχή και περίσσιο δέος θα αντικρίσουν στα 19,5χλμ μέχρι τον τερματισμό την αντίθεση που κυριαρχεί στην Αμοργό. Η αγριάδα της πέτρας και η γλύκα της θάλασσας.

Εμείς δε θα τρέχαμε;

Με λίγη καθυστέρηση(συγνώμη παιδιά) σταθήκαμε στην γραμμή εκκίνησης των 5,5χλμ. Τα λευκά σκαλοπάτια της Λαγκάδας μας οδήγησαν σε μονοπάτια που κύκλωναν τον όρμο της Αιγιάλης. Περάσαμε μέσα από τα Θολάρια και τερματίσαμε κυριολεκτικά στην θάλασσα. Έτρεχα και νόμιζα πως πρωταγωνιστούσα σε διαφημιστικό του ΕΟΤ. Σε κάθε ξέπορτο  ένα χαμόγελο, σε κάθε στροφή μια δροσερή κουβέντα.  Τα καταφέραμε με αξιοπρέπεια και στο Spike. Ανεβήκαμε στην κορυφή και με τη φόρα που είχαμε στην κατηφόρα του τερματισμού δε γλιτώσαμε το μακροβούτι. Το θέμα είναι να έχεις στυλ!

Ψημένη, πατατάτο και στου χορού τα βήματα

Όταν ακόμα και η καλημέρα που ακούς έχει μελωδία, φαντάσου τι γλέντι γίνεται στην τελετή απονομών. Αν υπήρχε τρόπος μέτρησης πιο πολλά χιλιόμετρα κάναμε χορεύοντας παρά στους αγώνες. Τα μετάλλια δόθηκαν ανάμεσα σε συρτό και μπάλο, πεντανόστιμο πατατατό, και ποτήρια ψημένης ρακής. Ιωάννα,  Δέσποινα,  Σοφία,  Αντώνη ευχαριστούμε στο πρόσωπο σας όλο το νησί!!!

To Amorgos Trail δεν είναι ένας αγώνας

… είναι η καυτή πέτρα που τη ζέστη της μαλακώνει το απέραντο γαλάζιο. Το σκληρό μονοπάτι που σε οδηγεί από την βουνοκορφή  του Αιγαίου στο χάδι της θάλασσας. Η καμπάνα της Χοζοβιώτισσας στην πιο εκστατική εκκίνηση. Ο επιβλητικός βράχος που βυθίζεται στην αλμύρα. Είναι το χαμόγελο των ντόπιων που ξεκουράζει το σώμα σου. Είναι τα λευκά χωριά, να τρέχεις τα καλοκαίρια σου σε έναν αγώνα. Είναι η αμμουδιά, ένα μαγικό χαλί στο τερματισμό σου. Είναι η δοξαριά του βιολιού, ο ήχος του λαούτου, τα βήματα του μπάλου, η γεύση της ψημένης ρακής, τα ποτήρια που τσουγκρίζουν,  οι νέοι φίλοι σου. Είναι το χρώμα της ανατολής που σε ξεπροβοδίζει, είναι το  επόμενο Amorgos Trail που περιμένεις.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version