Site icon runnfun.gr

ACTIVE MONKEYS: Ένας «Κουζουλός Δρομέας» και η «μαϊμουδένια» προπόνηση της Αθήνας που δεν είναι… μαϊμού

ACTIVE MONKEYS: Ένας «Κουζουλός Δρομέας» και η «μαϊμουδένια» προπόνηση της Αθήνας που δεν είναι... μαϊμού

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Όποιος λογίζεται ως δρομέας τους ξέρει… Σε κάποιο βουνό , σε κάποια άσφαλτο, σε κάποιο πλακόστρωτο, σε κάποιο άλσος, σε κάποιο βάθρο θα έχει δει την λευκή φανέλα με τον “Μάιμο”, που δεν είναι ο αγαθότρελος Νίκος Καλογερόπουλος από την ελληνική σειρά των 80s “Το κάμπινγκ”, αλλά η λούτρινη μασκότ, η οποία αντιπροσωπεύει το κοινό όραμα μιας ομάδας παιδιών για τον δρομικό αθλητισμό.

Έχοντας τρέξει σε πολλούς αγώνες και συμμετέχοντας σε διάφορες δρομικές προπονήσεις ο γράφων-δρομέας επιλέγω συνειδητά και θεωρώ τιμή μου να δηλώνω μέλος αυτής της παρέας.

Αν και “Κουζουλός Δρομέας” στο πετσί μου (δείτε εδώ https://www.facebook.com/KouzouloiDromeis/ όσοι δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι “Κουζουλοί Δρομείς”) και έχοντας την πεποίθηση πως οι αγώνες πρέπει να συνδυάζονται με κοινωνική προσφορά, δεν μπορώ να μην παραδεχτώ πως ζήλεψα το κέφι, το γέλιο, την φρεσκάδα, την αυθεντικότητα αυτών των παιδιών που αν ήταν τραγούδι θα ήταν σίγουρα το “Friday i’m in love” των Cure, μιας και οι προπονήσεις τους, που λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ζαππείου και του Εθνικού Κήπου στην καρδιά της πρωτεύουσας, σε κάνουν να αδημονείς να έρθει εκείνη η μέρα!

Είναι τα παιδιά εκείνα, που θα ήθελες να ιδρώσεις μαζί τους αχάραχτα για να σου πάει τέλεια η μέρα, που σίγουρα τους έχεις δει με τα δρομικά τους στις 7 το πρωί κάθε εβδομάδα να … δίνουν πόνο γελώντας υπό τους ήχους μουσικής , αλλά και παράλληλα ακολουθώντας απολύτως ορθές και επιλεγμένες με σύνεση προπονήσεις τρεξίματος και ενδυνάμωσης. Η λογική τους είναι να συνδυάζουν κάθε προπονητική εμπειρία με παιχνίδι, να χαίρονται την κάθε στιγμή όπως κάναμε μικροί στις αλάνες και το πλατύ χαμόγελό τους μετά από κάθε ωριαία συνάντηση να μην είναι δήθεν για τον φακό και μόνο… Κι αυτό δεν πληρώνεται με όλα τα πτυχία του κόσμου!

Οι Active Monkeys είναι ο καθρέφτης της ιδέας του γιατί να γίνει κάποιος δρομέας. Γιατί ο δρομέας από την στιγμή που δένει τα κορδόνια του και ξεκινάει το τρέξιμο αφήνει σε κάθε βήμα του στίγμα της αγάπης του για αυτό που κάνει. Δεν έχει σημασία αν θα τρέξει αργά ή γρήγορα, νικητής είναι και μόνο, που σηκώθηκε από τον καναπέ της μιζέριας στον οποίον η καθημερινότητα και η ρουτίνα επιμένει να αγωνίζεται να μας βυθίσει.

 Αλλά με τέτοιες “μαϊμούδες” να τρέχουν πλάι σου και ολόγυρά σου, κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας, κάθε χιλιόμετρο ουδέποτε θα αποδειχτεί…”μαϊμού”!

Γνώρισε κι εσύ τους Active Monkeys και γίνε μέλος της πιο κεφάτης, νεανικής, απίθανης δρομικής παρέας της πόλης. https://www.facebook.com/activemonkeysgr/?epa=SEARCH_BOX

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version