Site icon runnfun.gr

55χρονη δρομέας έρχεται από τη Μαλαισία για τον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης!

«Ο Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" μας υπενθυμίζει ότι νίκη είναι το να αγωνίζεσαι»

Ανάμεσα στους συνολικά 21.000 δρομείς που θα πάρουν θέση στην εκκίνηση του ΝΝ 11ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», πολλοί έχουν να διηγηθούν μία ξεχωριστή προσωπική ιστορία, αλλά η περίπτωση της Σοφία Αζλάν από τη Μαλαισία, είναι πραγματικά μοναδική…

Η 55χρονη δρομέας, που ζει στην Κουάλα Λουμπούρ, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα, μόνο και μόνο για να εκπληρώσει το όνειρο της συμμετοχής στον ΝΝ 11ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», την Κυριακή 3 Απριλίου!
Ήταν, μάλιστα, η πρώτη Μαραθωνοδρόμος που έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, ήδη από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, αποδεικνύοντας με το παράδειγμά της την παγκόσμια απήχηση που έχει αποκτήσει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βόρειας Ελλάδας.

«Κάθε χρόνο επιλέγω έναν ή δύο Μαραθωνίους από το διεθνές καλεντάρι της AIMS και αυτή τη φορά διάλεξα τη Θεσσαλονίκη, επειδή έχει ιστορία 2.300 χρόνων και επειδή η διαδρομή ενώνει την αρχαία με την σύγχρονη Μακεδονία. Θα είναι μια μεγάλη περιπέτεια για μένα και ανυπομονώ να τρέξω στη χώρα σας! Χαίρομαι πολύ που ήμουν η πρώτη δρομέας που εγγράφηκε στη φετινή διοργάνωση, είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα», δήλωσε η Μαλαισιανή δρομέας, η οποία έχει τρέξει σε περίπου 20 διεθνείς Μαραθωνίους την τελευταία 15ετία:
«Έχω πάει σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Χαβάη, Βερολίνο, Ζυρίχη, Φλωρεντία, καθώς επίσης και σε αγώνες στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Σιγκαπούρη, την Καμπότζη και φυσικά στην πατρίδα μου. Τώρα, φτάνει η στιγμή να επισκεφθώ την Ελλάδα για πρώτη φορά».

Η Σοφία Αζλάν, μητέρα τεσσάρων ενηλίκων παιδιών, διευθύνει στην Κουάλα Λουμπούρ έναν ιδιωτικό σύλλογο στίβου για παιδιά 5-18 ετών και φροντίζει να δίνει το καλύτερο παράδειγμα για την αξία της άθλησης.

«Τρέχω για το κέφι μου. Έχω ατομικό ρεκόρ 4 ώρες 15 λεπτά, επίδοση που είχα κάνει στην Ουάσιγκτον. Μου αρέσει να ταξιδεύω, να δοκιμάζω τοπικές σπεσιαλιτέ και να γνωρίζω νέες κουλτούρες. Φροντίζω να μαθαίνω την ιστορία κάθε χώρας πριν την επισκεφθώ. Παράλληλα όμως, προσπαθώ να κάνω τον καλύτερο δυνατό χρόνο, επειδή θέλω κάποια στιγμή να αποκτήσω δικαίωμα συμμετοχής στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστόνης», είπε και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω τον κόσμο και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι τρέχοντας σ’ ένα Μαραθώνιο. Θέλω να εξερευνώ νέα μέρη ‘με τα πόδια’. Όταν συμμετέχεις σ’ ένα Μαραθώνιο, περνάς από πάρκα, βιομηχανικές ζώνες, προάστια, μέχρι να φτάσεις στο κέντρο της πόλης, όπου συνήθως γίνεται ο τερματισμός. Έτσι γνωρίζεις ολόκληρη την περιοχή και απολαμβάνεις την ομορφιά και τη μοναδικότητά της».

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version