Site icon runnfun.gr

10 λόγοι που σε “ψήνουν” να τρέξεις στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

10 λόγοι που σε "ψήνουν" να τρέξεις στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης δεν είναι απλά ένας αγώνας δρόμου. Πέρα από την ιστορία που κουβαλά και την τεράστια ανάπτυξη που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, όντας ένα από τα μεγαλύτερα event των Βαλκανίων, ο stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” είναι ένα μεγάλο… πάρτι και αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν χάνεται με τίποτα.

Όποιος έχει επισκεφτεί την πόλη και έχει τρέξει τον Μαραθώνιό της, δεν γίνεται να μην θέλει να επιστρέψει. Όσοι πάλι δεν είχαν την τύχη, έχουν αρκετούς λόγους να το κάνουν για πρώτη φορά.

1) Η διαδρομή

Η διαδρομή του stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” ξεκινώντας από την Πέλλα και φτάνοντας στο κέντρο της πόλης, είναι εξαιρετική και ιδανική για καλές επιδόσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις διαδρομές των 10 και των 5 χιλιομέτρων.

2) O Λευκός Πύργος

Αααααχ. Το σημείο αναφοράς. Γύρω-γύρω Παρέες με κιθάρες να παίζουν ξανά και ξανά το “Να μ’ αγαπάς”, ζευγαράκια που τους χαλάς την ησυχία και σε κοιτάνε λες και είσαι… ματάκιας, δρομείς με φωσφορούχα κολάν για να τους βλέπουν τα αμάξια που δεν υπάρχουν στον πεζόδρομο και προετοιμάζονται για τον Μαραθώνιο. Εμείς πάντως θα πάμε, έτσι για την αλητεία και επειδή είναι πανέμορφα ειδικά στο ηλιοβασίλεμα.

3) Η προσφορά και χαμόγελα σε όσους έχουν ανάγκη

Γιατί με την εφαρμογή της Stoiximan Running Team που δημιουργήθηκε για τον Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” τρέχεις για καλό σκοπό! Με κάθε σου διαδρομή, μαζεύεις πόντους οι οποίοι μετατρέπονται σε χρήματα που διατίθενται σε κοινωνικούς φορείς. Κατέβασέ τη από το Google Play για Android ή από το App Store για iOs και ξεκίνα με 300 πόντους απλώς με την εγγραφή σου! Με το SRT App μπορείς και εσύ να στηρίξεις ένα από τα Ιδρύματα που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό. Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, το  Χαμόγελο του Παιδιού  και το Σωματείο  «Πρωτοβουλία Για το Παιδί» αποτελούν έναν φάρο ελπίδας που με τη βοήθεια όλων μας θα συνεχίσουν να στέκονται δίπλα στα παιδιά που προσπαθούν να ξανακερδίσουν το χαμόγελό τους! Ε, αν αυτός δεν είναι λόγος για να τρέξεις, τότε ποιος είναι;

4) Ο μυθικός γύρος του Γιώτη

Είσαι δεν είσαι ΠΑΟΚτσής, οφείλεις να πας στον Γιώτη στην Τούμπα για το σάντουϊτς ή το πιτόγυρό σου ή όπως αλλιώς θες να το πεις. Το γυράδικο Γιώτης με τις θηριώδεις μερίδες σε περιμένει κυρίως για αποκατάσταση μετά τον Μαραθώνιο. Με ένα από αυτά τα θηρία θα πάρεις πίσω όλες τις θερμίδες που έχασες και με το παραπάνω.

5) Κάθε βήμα ένα μάθημα ιστορίας

Δεν είναι μόνο τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, η Καμάρα, ο Πύργος και τα Κάστρα, που αποτελούν ορόσημα αλλά και οι αρχαιότητες σε κάθε της γωνιά, το παλάτι του Γαλέριου, το σπίτι του Κεμάλ, το τζαμί και τα τμήματα της αρχαίας Εγνατίας, που επισκιάζονται αυτή τη στιγμή από τα έργα του μετρό, το αρχαιολογικό μουσείο, η ρωμαϊκή αγορά και, για τους πιο ψαγμένους, οι κήποι του Πασά και το νεκροταφείο των Ινδών του Α’ ΠΠ. Περιπλανηθείτε μια μέρα πριν τρέξετε στον αγώνα. Θα σας χαλαρώσει και αξίζει…

6) Τα λαδάδικα

Ακόμα και σήμερα ¨κρατάνε” αυτή τη μαγεία που τα κάνει μοναδικά. Δεν είναι απλά ένας δρόμος. Είναι μια ολόκληρη γαστρονομική και όχι μόνο ιστορία γραμμένη στα πλακόστρωτα σοκάκια. Δεν το παρακάνουμε, όμως, έχουμε να τρέξουμε, ναι; Αν θέλετε το βράδυ της Κυριακής τα σπάμε. Πριν ποτέ.

7) Το Μετρό

Όχι που δε θα βρίσκαμε ευκαιρία να γκρινιάξουμε ακόμα και από εδώ. Που είναι το Μετρό ρε μάγκες τόσα χρόνια. Έλεος! Και με τα κουβαδάκια και τα φτιαράκι που χρησιμοποιούν τα μικρά καρντάσια στις παραλίες τις Χαλκιδικής να σκάβατε θα είχατε τελειώσει.

8) Τρίγωνα, τσουρέκι ή μπουγάτσα;

Το αλμυρό το πιάσαμε παραπάνω. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν και επειδή οι θερμίδες μετά τον Μαραθώνιο είναι πολλές οι επιλογές είναι οι εξής: Τρίγωνα Πανοράματος από τον “Ελενίδη” (βραβευμένα για την ποιότητα τους). Τσουρέκι σοκολάτας από τον “Τερκενλή”. Μπουγάτσα (κατά προτίμηση με κρέμα) από το “Γιάννη”. Ότι και αν διαλέξεις δεν θα απογοητευτείς.

9) Η Ιωάννα Τούνη

Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την πόλη της Ιωάννας Τούνη, που μπορεί να μην είναι ο Μεγας-Αλέξανδρος, είναι όμως… τσολιάς και όσοι δεν το παραδέχονται, το κάνουν απλά επειδή είναι δίπλα η γυναίκα τους. Αν ανέβεις και τριγυρίσεις, κάπου θα την πετύχεις. Ρωτώντας πας στην… Τούνη λέει ο λαός.

10) Ο ίδιος ο Μαραθώνιος

Μα φυσικά ο ίδιος ο Μαραθώνιος. Το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της βόρειας Ελλάδας, stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” βγάζει όλη την πόλη στους δρόμους. Είναι μια γιορτή για τη Θεσσαλονίκη. Μια γιορτή που μόνο εκεί μπορεί να συμβεί με τόση θετική αύρα και ενέργεια. Είτε τρέχεις είτε όχι, πρέπει να το ζήσεις.

Οι ατομικές και ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται έως τις 7 Μαρτίου. Κλείσε θέση. Γίνε μέρος της γιορτής. Και μην ξεχνάς. Ζακέτα να πάρεις…

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version