Site icon runnfun.gr

Μητρόπαπας για XTERRA Greece Championship 2022: Το τερέν της Βουλιαγμένης απ’ τα καλύτερα στον κόσμο

Ένα τριήμερο δράσης από τις 15 μέχρι τις 17 Απριλίου στην παραλία της Βουλιαγμένης, τo XTERRA Greece Championship 2022, έρχεται με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και ξένων αθλητών.

Παναγιώτης Μπιτάδος, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Francois Carloni, Maxim Chané, Wouter Dijkshoorn, Matthias Gourgues, Larry Niven, Maud Golsteyn είναι μερικοί από τους μεγάλους αθλητές που θα δώσουν τη μάχη τους, σε ένα από τα ωραιότερα τριαθλητικά τερέν του πλανήτη.

Και το πρόγραμμα τα περιλαμβάνει όλα: Off Road TRIathlon/Aquathlon (Full & Sprint) για το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, Open Water Swimming Challenge (1k & 200m) για την Κυριακή, 17 Απριλίου.

Ο Race Director της XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας μίλησε στο runnfun.gr μερικές ώρες πριν από τον μεγάλο αγώνα.

– Τι θα δούμε στο φετινό XTERRA Greece;

Θα δούμε τους περισσότερους Elite/PRO αθλητές που είχαμε ποτέ, θα δούμε μεγάλο ανταγωνισμό ξένων και Ελλήνων τριαθλητών, θα δούμε τον Γρηγόρη και τον Γεράσιμο (με μειωμένη όραση) ως δίδυμο, να κάνουν μαζί το XTERRA Aquathlon, πολλούς νέους στην εκκίνηση, το Aquathlon και το κολύμπι 200 μέτρων στη θάλασσα ξανά και τέλος θα δούμε την ΑΦΗΣ να στηρίζει τη διοργάνωση, αναδεικνύοντας την κοινωνική υπευθυνότητα και την προστασία του περιβάλλοντος ως πρώτιστο μέλημά μας.

– Τα τελευταία χρόνια επιλέγετε σταθερά τη Βουλιαγμένη για τη διεξαγωγή του αγώνα. Πώς καταλήξατε σε αυτή την επιλογή;

Είναι η θέση που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και στην υπέροχη περιοχή της Βουλιαγμένης, μια από τις ωραιότερες και πιο προσεγμένες περιοχές της Ελλάδος. Είναι το τερέν το οποίο οι ίδιοι οι ξένοι αθλητές το αναδεικνύουν ως ένα από τα πιο συναρπαστικά στον κόσμο. Επίσης, είναι ο Δήμος (Αρχή, Δήμαρχος, Δημότες) που αγκαλιάζουν τη διοργάνωση και την έχουν κάνει δική τους, αλλά και πολλά ακόμη. Επομένως, δεν μας αφήνουν περιθώριο για άλλη επιλογή.

– Τι σημαίνει για τους Έλληνες τριαθλητές που λαμβάνουν μέρος στο XTERRA Greece η μεταφορά των τελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος από τη Χαβάη στην Ιταλία;

Σημαίνει ευκολία, οικονομία, άνεση και εξοικονόμηση χρόνου. Η Ιταλία είναι δίπλα μας, με το ίδιο σχεδόν κλίμα, χωρίς ανάγκη χρόνου προσαρμογής, με εξαιρετικά χαμηλό κόστος πρόσβασης και σε μια υπέροχη περιοχή, στις εμβληματικές κορυφές και λίμνες του Μολβένο.

Για τους αθλητές που δεν έχουν ακόμη δοκιμάσει το OFF ROAD TRIATHLON, είναι η ευκαιρία τους να μπουν στην περιπέτεια και να ζήσουν εκείνα τα μοναδικά συναισθήματα που τους προσφέρει το πνεύμα XTERRA!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version