Site icon runnfun.gr

Τρέχω σαν την Βάσω… χαμογελώντας στη ζωή!

Η καρκινοπαθής Εβελίνα Σαρίκη είναι η νικήτρια-αγγελιοφόρος της 1ης αθλητικής υποτροφίας της ομάδας OSB Εndurance Τeam του προπονητή και συγγραφέα Δημήτρη Τζεφαλή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2021  

Η αθλητική ομάδα τρεξίματος αντοχής OSB Εndurance Τeam και ο προπονητής της Δημήτρης Τζεφαλής, έχοντας ως στόχο την προώθηση του φαινομένου Βάσω Εγγονοπούλου καθώς επίσης και την τιμή της μνήμης της, δημιούργησε την αθλητική υποτροφία συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας : “Τρέχω σαν την Βάσω…χαμογελώντας στη ζωή!”.

Προσφέρεται σε καρκινοπαθείς γυναίκες που επιθυμούν να τρέξουν τα 42 χλμ του αγώνα με σκοπό να μεταλαμπαδεύσουν το μηνυμα της αγάπης για την ζωή με την μαχητικότητα και την δύναμη που δίδαξε η Βάσω πριν αποβιώσει και συμπεριλαμβάνει την πλήρη προπονητική και εργοφυσιολογική κάλυψη της προετοιμασίας καθώς και τα έξοδα συμμετοχής μέσω της ομάδας OSB Εndurance Τeam και πολλών άλλων χορηγών.

Η Βάσω γεννήθηκε το 1967 και απεβίωσε το 2019, σύζυγος και μητέρα 3 παιδιών. Διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2015 όπου και ξεκίνησε να αθλείται διαψεύδοντας τους θεράποντες ιατρούς της που της έδιναν μόλις λίγους μήνες ζωής αφού κατάφερε να παρατείνει την ζωή της κατά 3 ολόκληρα χρόνια. Αντιμετώπισε κατά μέτωπο την ασθένεια της συμμετέχοντας σε πολλούς αθλητικούς αγώνες πάντα χαμογελώντας διάπλατα με αποκορύφωμα την συμμετοχή και τον τερματισμό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας δύο φορές (2017&2018) υπό την επιστημονική καθοδήγηση του προπονητή της Δημήτρη Τζεφαλή, ενώ παράλληλα ήταν χέρι-χέρι με την τρίτη μετάσταση του καρκίνου στον θώρακα. Όπως είχε δηλώσει και η ίδια:

-Μέσα από τον αθλητισμό παίρνω ζωή, παίρνω αγάπη, έχω γνωρίσει υπέροχο κόσμο μέσα απο τα αθλητικά δρώμενα!

-Εγώ μετά απο το χημείο μου βγαίνω για προπονήσεις με όση δύναμη έχω και οταν πηγαινω σε αγώνες γινομαι ενα παιδί, ξεχνάω ότι είμαι ασθενής!

-’Οσο και αν πονάω, όσο και αν υποφέρω, θα συνεχίσω να τρέχω για τη ζωή μου αλλά και για να δώσω σε όλο τον κόσμο δύναμη και κουράγιο!

Ενάντια στο αρνητικό κλίμα που καλλιεργούν οι αντιξοότητες της ζωής, με σεβασμό στη μνήμη της και την σύμφωνη γνώμη της οικογένειας της, επιθυμούμε ως χρέος μας να μετάφερουμε σε όσο περισσοτερο κόσμο μπορούμε το μεγαλείο της δύναμης της ψυχής της φίλης και συναθλήτριας Βάσως Εγγονοπούλου και όσα μας δίδαξε με την στάση της σε ότι αφορά την σημαντικότητα του ρόλου της άσκησης στη ζωή μας όπως επίσης και της θετικοτητας σε κάθε μικρή ή μεγάλη δυσκολία της ζωής. Κάθε μέρα, αλλά ειδικότερα και επετειακά, κάθε χρόνο που διεξάγεται ο Μαραθώνιος Αγώνας της Αθήνας με αυτή την αθλητική υποτροφία.

Η φετινή αγγελιοφόρος μας, η 28χρονη καρκινοπαθής Εβελίνα Σαρίκη, εύχεται και ελπίζει να δώσει με το παράδειγμα της δύναμη σε παρα πολλούς ανθρώπους σε κάθε μικρή ή μεγαλή μάχη που δίνουν για τη ζωή τους ζητώντας:

-Να μην αντιμετώπιζουμε τους καρκινοπαθείς με οίκτο και λύπηση αλλα με χαμόγελο

-Να προλαμβανουμε ασθένειες με τακτικές προληπτικές εξετάσεις αντι να θεραπεύουμε
-Να προτιμούμε τους χιλιάδες λόγους που έχουμε για να χαμογελάμε αντί για όσους εχουμε για να μεμψιμερούμε

Η Βάσω Εγγονοπούλου νίκησε τον καρκίνο, δεν την νίκησε…ας νικήσουμε όλοι στην ζωή με όπλα την άσκηση και το χαμόγελο!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version