Site icon runnfun.gr

Tondeur και Gomez Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Τριάθλου Long Distance – Τι έκαναν οι Έλληνες

Tondeur και Gomez Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Τριάθλου Long Distance - Τι έκαναν οι Έλληνες

Από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και το Σάββατο 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Ποντεβέντρα της Ισπανίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου – Multisport για το 2019 (2019 Pontevedra ITU Multisport World Championships).

Το Σάββατο 4 Μαΐου η αγωνιστική δράση έκλεισε θεαματικά με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τριάθλου Long Distance, με τον Ισπανό Javier Gomez να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη γενέτειρά του. Στον αγώνα των Elite Women και Men αντίστοιχα είχαμε ελληνική εκπροσώπηση με την Ντενίζ Δημάκη να καταλαμβάνει τη 18η θέση και τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη την 30η . Να σημειωθεί πως το κολύμπι μειώθηκε από 3000μ σε 1500μ λόγω του πολύ κρύου νερού και της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας (14,9oC θερμοκρασία νερού, 9oC θερμοκρασία ατμόσφαιρας), για την ασφάλεια των αθλητών όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Έτσι η απόσταση έγινε 1500μ κολύμπι, 113χλμ ποδηλασίας και 30χλμ τρέξιμο.

Elite Women

Νικήτρια του αγώνα στις γυναίκες αναδείχθηκε η Βελγίδα Alexandra Tondeur. Η Tondeur αν και έμεινε λίγο πίσω στο κολύμπι, κάνοντας ένα αρκετά καλό ποδήλατο κατάφερε να ανέβει στις πρώτες θέσεις και κάνοντας ένα πολύ δυνατό τρέξιμο τερμάτισε πρώτη  με συνολικό χρόνο 5:48:01. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ισπανίδα Judith Corachan Vaquero με 5:50:56 και την τρίτη η Anna Noguera με 5:51:33.

Στον αγώνα συμμετείχε και η Ντενίζ Δημάκη που κατέλαβε την 18η θέση. Η Ντενίζ βγήκε από το νερό με το τρίτο γκρουπ, φανερά καταβεβλημένη από το κρύο, χάνοντας έτσι στο ποδήλατο αρκετό έδαφος. Τελικά, κάνοντας ένα αξιοπρεπές τρέξιμο κατάφερε να τερματίσει 18η με συνολικό χρόνο 6:59:57, στην πρώτη της φορά στη μεγάλη απόσταση.

Elite Men

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ισπανός ασημένιος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Τρίαθλο, Javier Gomez Noya. Ο Gomez βγήκε πρώτος από το νερό δηλώνοντας εξ’ αρχής τις προθέσεις του. Στο ποδηλατικό σκέλος κατάφερε να μείνει ψηλά και έτσι να αφήσει το ποδήλατό του σε απόσταση βολής από την κορυφή. Τελικά κάνοντας και το γρηγορότερο τρέξιμο της ημέρας κατάφερε να τερματίσει πρώτος με συνολικό χρόνο 5:05:39. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο περσινός νικητής, ο Ισπανός Pablo Dapena Gonzalez με 5:11:21 και την τρίτη ο Σλοβένος Jaroslav Kovacic με 5:12:02.

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης ο οποίος τερμάτισε 30ος. Ο Γρηγόρης αν και έμεινε πίσω στο κολύμπι, συνέχισε να κυνηγάει στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, με την μαχητικότητα που τον χαρακτηρίζει. Τελικά τερμάτισε 30ος με συνολικό χρόνο 6:16:01.

Aquabike με μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα

Το Σάββατο, διεξήχθη και το νεότερο multisport, το Aquabike, μόνο με κατηγορίες Age Group. Εκεί η Κατερίνα Σάπαρη κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση, κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 με συνολικό χρόνο 4:44:42.

Πηγή: triniews.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version