Site icon runnfun.gr

Το θαύμα της Ταϊβάν και το covid-free τρίαθλο με τις 6.000 συμμετοχές!

Η αποτελεσματικότητα της Ταϊβάν στην καταπολέμηση της πανδημίας του covid-19 είναι εντυπωσιακή.

Με τις προσπάθειες όλων, το συντονισμό και την πολιτική που έχει ακολουθηθεί και παρά την εγγύτητά της με την Κίνα, η Ταϊβάν μετρά 89 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή και μόλις 12 θανάτους από την αρχή της πανδημίας!

Το αποτέλεσμα είναι ότι η ζωή συνεχίζεται κανονικά και αυτός έχει ευεργετικές προεκτάσεις και στον μαζικό αθλητισμό.

Έτσι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν σε αθλήματα όπως γυμναστήριο σε εσωτερικούς χώρους, προπόνηση με βάρη, τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους, κολύμπι και ποδηλασία.

Μάλιστα πρόσφατα διοργανώθηκε και το μεγαλύτερο event μαζικού αθλητισμού που έχει γίνει στην Ασία το 2021 μέχρι σήμερα και δεν είναι άλλο από το Challenge Taiwan στο οποίο συμμετείχαν 6.000 τριαθλητές!

Το Challenge Family είναι ένας διεθνής οργανισμός τριάθλου που κατάγεται από τη Γερμανία και έχει πλούσια ιστορία 35 ετών.

Σε αντίθεση από την ανταγωνιστική ατμόσφαιρα άλλων μεγάλων τριαθλητικών διοργανώσεων , το Challenge Family αποδίδει μεγάλη σημασία στην στενή ενοποίηση με την οικογένεια και τους φίλους για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα χαράς και επανένωσης, αντί να βάλει πρώτα ανταγωνιστικά αποτελέσματα.

Για να επιτρέψει σε ολόκληρες οικογένειες να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, η Challenge Taiwan άνοιξε την κατηγορία Challenge Junior για παιδιά ηλικίας 3-15 ετών.

Φέτος, ένας αγώνας 25,75 χλμ για 12-18 ετών προσφέρθηκε σε εφήβους που ήθελαν να αποδείξουν την πρόοδό τους τους.

Πρόκληση

Η Ταϊβάν επέτρεψε στους νεαρούς αθλητές να δείξουν πλήρως τα ταλέντα τους στον διαγωνισμό και βοηθώντας τους γονείς τους να παρακολουθήσουν την ανάπτυξή τους.

Φυσικά υπήρχαν οι κλασικές αποστάσεις του Ολυμπιακού τριάθλου, αλλά και το half, ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες σκυταλοδρομίας που επιτρέπει σε ομάδες να συμμετέχουν σε ένα τρίαθλο, κάνοντας ο καθένας ένα διαφορετικό άθλημα.

Η πατρίδα του τριάθλου της Ταϊβάν – Taitung

Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις τριάθλου στο Taitung κάθε χρόνο. Το Taitung, έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή των 176 χιλιομέτρων στη χώρα, την καλύτερη ποιότητα αέρα, πλούσιο γεωλογικό τοπίο και ιδανικό καιρό για αθλητισμό.

Δεν είναι μόνο μια τέλεια πόλη για τρίαθλο αλλά και μια πόλη αθλητικού τουρισμού. Υπάρχουν βουνά και ακτές γύρω από την πόλη, νυχτερινές αγορές που έχουν ποικίλα φαγητά και ποτά, μοναδική αυτόχθονες κουλτούρες και φιλικούς κατοίκους.

Στην Ταϊτούνγκ, κάθε άτομο μπορεί να ανακαλύψει ότι τα αθλήματα δεν είναι απλώς αθλήματα αλλά ένας τρόπος να ανακαλύψετε την πόλη.

Η πρόκληση της Ταϊβάν καλωσόρισε 6000 αθλητές για να δημιουργήσουν μια ιστορία στο Τατούνγκ.

Το θέμα της πρόκλησης της Ταϊβάν φέτος ήταν “Δημιουργήστε τη δική σας ιστορία”. Το Challenge Taiwan πραγματοποιείται στην Ταϊτούνγκ για εννέα χρόνια. Η ιστορία του CT περιλαμβάνει Taitung, βουνά, ωκεανό, ενθουσιώδεις κατοίκους, φίλους. Φέτος, το Challenge Taiwan καλωσόρισε κάθε αθλητή να γράψει μαζί το CT Story.

Όσο για την επόμενη χρονια; Το 2022 η Ταϊβάν πρόκειται να καλέσει αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο για την 10η επετειακή διοργάνωση στις 23 και 24 Απριλίου και αναμένονται χιλιάδες αθλητές να γιορτάσουν την 10ετή επέτειο του Πρωταθλήματος Challenge Series Asia στο Taitung.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο εικόνες από τη μεγάλη γιορτή του τριάθλου μέσα από το φακό της Icarus Sports:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version