Site icon runnfun.gr

To πρόγραμμα του Salomon Mountain Cup 2019

To πρόγραμμα του Salomon Mountain Cup 2019

Το φθινόπωρο ήρθε και πλησιάζει ο καιρός για το Salomon Mountain Cup, την  χειμωνιάτικη σειρά trail αγώνων στα βουνά της Αττικής, η οποία έχει γίνει θεσμός στη δρομική κοινότητα αφού κάθε χρόνο δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους δρομείς να ανακαλύψουν τη μαγεία του ορεινού τρεξίματος.

Οι ημερομηνίες των αγώνων για το 2019  για να τις σημειώσετε στο καλεντάρι σας είναι:

1ος αγώνας, Κρυονέρι, 13 Ιανουαρίου
2ος αγώνας, Πάρνηθα – Βασιλικά, 10 Φεβρουαρίου
3ος αγώνας, Πεντέλη – Διόνυσος, 3 Μαρτίου

Το Salomon Mountain Cup είναι μία σειρά αγώνων με τρεις ξεχωριστές διαδρομές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, που καλύπτουν όμως όλες τις απαιτήσεις αγώνων  ορεινού τρεξίματος.
Οι αποστάσεις κάθε αγώνα είναι σχετικά μικρές (10-14χλμ) ενώ η τεχνική δυσκολία είναι μέτρια ώστε να μην τρομάζει τους νεοεισερχόμενους στο χώρο αγώνων βουνού. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε κάθε αγώνα θα υπάρχει και μία δεύτερη, μικρότερη διαδρομή με μήκος 5-7 χλμ χωρίς ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, για αυτούς που «δεν έχουν» ακόμη την απόσταση αλλά θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ορεινό αγώνα.

Οι μικρότερες διαδρομές είναι ιδανικές και για αυτούς που απλά θέλουν να περπατήσουν στη φύση. Το Κρυονέρι είναι η ευκολότερη διαδρομή, με τις μικρότερες κλίσεις και φυσικά η πιο γρήγορη. Τα Βασιλικά είναι μια ατελείωτη «παιδική χαρά» για μεγάλα όμως παιδιά, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος ενώ ο Διόνυσος διαθέτει την υψηλότερη αισθητική αλλά και τη μεγαλύτερη τεχνική δυσκολία!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version