Site icon runnfun.gr

«To Poikilo Rocky Mountain είναι ένας γνήσιος trail αγώνας»

«To Poikilo Rocky Mountain είναι ένας γνήσιος trail αγώνας»

Όλα είναι έτοιμα για το 7ο Poikilo Rocky Mountain. Οι εγγραφές έκλεισαν, η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση έχει αρχίσει και εκατοντάδες δρομείς θα απολαύσουν την Κυριακή 7 Απριλίου ένα από τους μεγαλύτερους αγώνες ορεινού τρεξίματος της χώρας που διεξάγεται στο Ποικίλο Όρος, στην Πετρούπολη.

Βρήκαμε το πρόεδρο  του διοργανωτή  «ΠΔΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Δημήτρη Ζωναρά σε ένα από τα εκατοντάδες μονοπάτια του Ποικίλου Όρους και μιλήσαμε λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα

Πόσο έχει μεγαλώσει ο αγώνας μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια;

Το πρώτο PoikiloRocky Mountain μπήκε στη ζωή των δρομέων για πρώτη φορά το 2013. Σήμερα η πορεία του αγώνα παραμένει σταθερά ανοδική και αυτό οφείλεται στην αγάπη που του δίνουν κάθε χρόνο οι δρομείς που επιλέγουν να τρέξουν σε κάποια από τις διαθέσιμες διαδρομές. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα πως ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα πρώτα χρόνια του αγώνα και πως πλέον η φήμη της διοργάνωσης έχει ξεπεράσει τα «σύνορα» της Αττικής και βρίσκεται στο «καλεντάρι» πολλών δρομέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που έρχονται στην Αθήνα για την εμπειρία και μόνο του Poikilo Rocky Mountain.

Για ποιο λόγο να τρέξουμε στο Poikilo Rocky Mountain;  

Το Ποικίλο Όρος είναι ένας κρυμμένος «θησαυρός» της Αττικής που αποτελεί φυσικό όριο μεταξύ του Λεκανοπεδίου Αθηνών και του Θριάσιου πεδίου. Αν και χαμηλό σε ύψος (μόλις 465m) η θέα που προσφέρει δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτή των υπόλοιπων γειτονικών βουνών από την Πάρνηθα και τον Υμηττό μέχρι τη θάλασσα. Οι συμμετέχοντες στο Poikilo Rocky Mountain έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα αυτή από πρώτο χέρι καθώς η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδιασμένη να διέρχεται από όλα τα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος του βουνού. Ταυτόχρονα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, πρόκειται για ένα «άγριο» και πολύ πετρώδες βουνό (εξού και η ονομασία “Rocky”) δημιουργώντας μονοπάτια αρκετά τεχνικά που θα τεστάρουν την αντοχή και δεξιοτεχνία ακόμα και των πιο δυνατών αθλητών.

Tο Poikilo Rocky Mountain είναι διοργάνωση για όλα τα επίπεδα δρομέων; 

Ο κύριος αγώνας, το Rocky Mountain που αποτελεί αγώνα κριτήριο για τον Olympu sMarathon (22.5km με περίπου 1110 μέτρα θετική υψομετρική) είναι ένας γνήσιος trail αγώνας και απευθύνεται σε δρομείς εξοικειωμένους με το βουνό και με τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ενώ ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένος ώστε ακόμα και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους. Παράλληλα όμως, διεξάγεται και ο αγώνας UpDown (8km με 392 μέτρα θετική υψομετρική) σε μία πιο ήπιας δυσκολίας διαδρομή κατάλληλη για όσους έχουν μικρή εμπειρία στους αγώνες ορεινού τρεξίματος. Τέλος, διεξάγεται ο FunRace 4km που είναι ιδανικά σχεδιασμένος για δρομείς που θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με το βουνό και να απολαύσουν από πρώτο χέρι την αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το ορεινό τρέξιμο. Με λίγα λόγια η διοργάνωση είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλα τα επίπεδα των δρομέων αφήνοντας τους μία όμορφη ανάμνηση από το Ποικίλο Όρος και το Rocky.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version