Site icon runnfun.gr

“Το μυστικό του Spetsathlon είναι ότι το νησί έχει αγκαλιάσει τους αθλητές”

“Το μυστικό του Spetsathlon είναι ότι οι Σπέτσες έχουν αγκαλιάσει τους αθλητές”

Συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδημητρόπουλο
Παραγωγή-κάμερα: Γιώργος Αράπογλου

Τον πήραν οι γονείς του από το χεράκι και έκανε την πρώτη του βουτιά στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης. Το στοιχείο του νερού αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν αυτό που ταίριαζε στο χαρακτήρα του, αφού από τότε μέχρι σήμερα και για τουλάχιστον 30 χρόνια, ο Χρήστος Μποφίλιος περνάει αρκετές ώρες της ημέρας του στο νερό.

“Οφείλω στους γονείς μου ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα επαγγελματικά, αφού εκείνοι μου έδωσαν το πρώτο ερέθισμα”, λέει ο ίδιος, ο οποίος στα 37 του θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές κολύμβησης.

“Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμουν στο χώρο σαν αθλητής είδα ότι άρχιζα να αγαπάω το άθλημα όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή σχετικά σε μικρή ηλικία μου πρότειναν να βοηθήσω στη μικρή πισίνα γιατί είχε αρρωστήσει ένας προπονητής. Έτσι και η πρώτη μου επαφή με παιδιά μόλις στα 17 μου. Από τότε συνειδητοποίησα ότι ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική”, τονίζει ο ίδιος για το βήμα που έκανε στην καριέρα του.

Στα Holmes Place εκπαιδεύει μεγάλα… παιδιά τόσο στην πισίνα όσο και στην ανοικτή θάλασσα και τα μαθήματα παρακολουθούν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι ταυτόχρονα συμμετέχουν σε mulitsports events και κολυμβητικούς αγώνες, όπως το Spetsathlon που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Από τους πιο παλιούς της παρέας του Spetsathlon και του Spetses Mini Marathon, o Χρήστος Μποφίλιος δεν έχει λείψει σχεδόν από καμία διοργάνωση.

“Πρέπει να έρθεις. Να πέσεις στο νερό των Σπετσών. Να κολυμπήσεις στην ανοικτή θάλασσα και να τρέξεις στις διαδρομές του νησιού. Να νιώσεις τη χαρά του κόσμου, των κατοίκων που έχουν αγκαλιάσει τους αγώνες. Έχει μια άλλη αύρα η διοργάνωση. Μόνο αν έρθει κανείς το καταλαβαίνει, ακόμα και αν είναι απλός παρατηρητής. Είναι μια ευκαιρία, πάντως, για όλους να ξεκινήσουν ένα άθλημα, είτε είναι κολύμβηση, είτε τρέξιμο, είτε ποδήλατο”, λέει στο runnfun.gr λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του μεγαλύτερου τριάθλου που γίνεται στην Ελλάδα και στο οποίο θα λάβει μέρος μαζί με την CB Swimming Team.

Δείτε όσα είπε στην κάμερα του runnfun.gr

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version