Site icon runnfun.gr

Το… φαινόμενο Ζησιμόπουλος σάρωσε και την Τενερίφη

Εξαιρετικός για ακόμα μια φορά ο ultra δρομέας Φώτης Ζησιμόπουλος. Ο κορυφαίος Έλληνας στις υπεραποστάσεις αυτή τη στιγμή, κατέλαβε άνετα την πρώτη θέση στο Tenerife Bluetrail, έναν διεθνή αγώνα 102 χιλιομέτρων.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος της Kasimis Training / Saucony Greece με χρόνο τερματισμού 12 ώρες 25:44 στα 102 χιλιόμετρα αγώνα, 5.440 μέτρων θετικής υψομετρικής ολοκλήρωσε τον αγώνα μπροστά από τον Ισπανό Yeray Duran που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με χρόνο 12:28:50 τερμάτισε, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του Alexis Martin με χρόνο 12:31:54.

Με μέσο ρυθμό διαδρομής 7:19 ο Αγρινιώτης πρωταθλητής φαινόμενο, ξεκίνησε ανάμεσα σε 242 αθλητές, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από το επίπεδο θάλασσας στο El Médano, ανέβηκε έως την κορυφή του ενεργού ηφαιστείου Τέιδε στα 3.550 μέτρα, το οποίο, όπως δήλωσε στον τερματισμό του, ήταν και το δυσκολότερο σημείο του αγώνα. Οδηγώντας σταθερά την κούρσα του απαιτητικού ορεινού αγώνα μέσα στα ηφαιστειογενή εδάφη του Τέιδε μέχρι την παραλία του τερματισμού στο Puerto de la Cruz, ο Ζησιμόπουλος κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα του σε 12ώρ.25:44.

Ο «El Fantasma» του ελληνικού trail running, ανέβασε την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έχει να μας δώσει ακόμα πολλές και μεγάλες χαρές!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version