Site icon runnfun.gr

Tips από την Αθηνά Κοΐνη για να απολαύσεις την εμπειρία του αγώνα

Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" - Αποτελέσματα

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», πλησιάζει και αν είναι η πρώτη φορά που θα φορέσεις τα αθλητικά σου και θα συμμετάσχεις στα 5 ή στα 10 χιλιόμετρα, είναι βέβαιο πως το κύριο ζητούμενο είναι ένα: Να ζήσεις την εμπειρία της συμμετοχής!

Κάνε την εγγραφή σου με το Stoiximan Running Team App και εξασφάλισε τη συμμετοχή σου

Η Αθηνά Κοΐνη, πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 1.500 μέτρα θα δώσει το «παρών» στη Θεσσαλονίκη με τη Stoiximan Running Team και σου δίνει 3 βασικά αλλά απαραίτητα tips που θα σε γλιτώσουν από τις… περιπέτειες και θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τον αγώνα.

«Ο Μαραθώνιος είναι λίγο – πολύ τρόπος ζωής. Είναι το πάθος, η ένταση, η χαρά, η συγκίνηση, η κούραση και τελικά η δικαίωση που κατάφερες να ξεπεράσεις τα όρια σου. Πρέπει όμως να είμαστε και προσεκτικοί», τονίζει η Αθηνά που ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις και πως πρέπει να προετοιμαστείς προκειμένου να ευχαριστηθείς τη διαδρομή που έχεις επιλέξει και μοιράζεται μαζί σας την εμπειρία της:

1. Προετοιμάσου

Είναι πολύ σημαντικό προτού τρέξεις στον Μαραθώνιο να έχεις κάνει την σωστή προετοιμασία ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που θα επιλέξεις. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ακολουθείς ένα πρόγραμμα προπόνησης, που θα ταιριάζει στη φυσική σου κατάσταση και το οποίο θα τροποποιείται ανάλογα με τις δικές σου δυνατότητες και απαιτήσεις.

2. Διατροφή και ενυδάτωση

Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην προετοιμασία. Πριν τον αγώνα καλό θα είναι το γεύμα μας να περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες, ενώ πολύ σημαντικό κομμάτι είναι και αυτό της ενυδάτωσης. Τις ημέρες πριν τρέξουμε, καλό είναι να πίνουμε επαρκείς ποσότητες νερού, ώστε να παραμένουμε ενυδατωμένοι, όχι όμως και την ημέρα του αγώνα.

3. Πρόσεχε το σώμα σου & ντύσου σωστά

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε το σώμα μας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μία μεγάλη διαδρομή, είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Έτσι, πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές στην προπόνηση, να κάνουμε τις σωστές διατάσεις και να δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποθεραπεία, ώστε να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Επίσης, καλό είναι να επιλέγουμε και τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, τόσο για την προπόνηση, όσο και για τον αγώνα. Τα ελαφριά ρούχα βοηθούν περισσότερο, καθώς ο βαρύς ρουχισμός αυξάνει την κούραση. Προσωπικά προτιμώ τα ημι-αγωνιστικά παπούτσια, δηλαδή τα παπούτσια Μαραθωνίου, τα οποία είναι αρκετά ελαφριά.

O Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» σε περιμένει. Τώρα που ξέρεις, μη χάνεις την ευκαιρία…

Διαβάστε ακόμα: 10 λόγοι που σε «ψήνουν» να τρέξεις στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version