Site icon runnfun.gr

Τα θαλασσινά «Σ» του Σεπτέμβρη

Τα θαλασσινά «Σ» του Σεπτέμβρη

Ο Σεπτέμβριος έχει πολύ θάλασσα μέσα του και ας πιστεύουν κάποιοι πως «από Αύγουστο χειμώνα». Για όσους λατρεύουν την κολύμβηση και τα ταξίδια ο ένατος μήνας του έτους τους δίνει τη δυνατότητα και τη χαρά κάθε Σαββατοκύριακο να βάζουν σκουφάκι, μαγιό και γυαλάκια και να βουτούν σε καταγάλανα νερά. Συνδυάζοντας την απόλαυση της συμμετοχής σε υπέροχες διοργανώσεις με την εμπειρία των διακοπών μέσα στο γλυκό αποκαλόκαιρο του Σεπτέμβρη!

Ανοίξτε ημερολόγιο, κυκλώστε ημερομηνίες, βγάλτε εισιτήρια και γράψτε  στο μαγιό ένα «Σ», αφού είναι το γράμμα που συνδέει το Σεπτέμβριο με τους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείτε και να γνωρίσετε με τον ιδανικότερο τρόπο, αυτό της συμμετοχής σε μια διοργάνωση!!! Travell, Swim and Fun  στις Σπέτσες, στον Σχινιά, στη Σίφνο και στη Σέριφο.

Πρωτομηνιά στις μοναδικές Σπέτσες για καλό σκοπό – Swim Around Spetses

Το Swim Around Spetses επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη διοργάνωση. Ο Πλήρης Κολυμβητικός Γύρος των Σπετσών θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, με τις ομάδες σκυταλοδρομίας να συμμετέχουν με στόχο να συγκεντρωθούν πόροι για τους σκοπούς της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (ΑΜΚΕ) «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους».

Το «Charity4U – Αθλητισμός για Όλους» είναι η μόνη ΑΜΚΕ που ασχολείται αποκλειστικά και ενεργά με τον αθλητισμό, σε μία προσπάθεια να στηρίξει νέους πρωταθλητές να κυνηγήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Αυτή τη στιγμή στηρίζουμε τέσσερεις νέους αθλητές, τον Νίκο Παπαγγελή (18 ετών), παρα-ποδηλάτη, την Κατερίνα Διβάρη (17 ετών), παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στην ιστιοπλοΐα – κατηγορία RSX, τον Μάριο Γράψα (21 ετών), αθλητή του τραμπολίνο και τον Απόστολο Χρήστου (21 ετών), κολυμβητή.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν συμβολικά κορυφαία ονόματα της κολύμβησης μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Δρυμωνάκος, Στέφανος ΔημητριάδηςΔημήτρης Κουλούρης, όλοι τους με πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ενισχύοντας τους σκοπούς του Charity4U αλλά συγχρόνως δίνοντας την ευκαιρία σε ερασιτέχνες κολυμβητές να κολυμπήσουν μαζί τους σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα. Επιπρόσθετα, το «παρών» θα δώσει και ο περσινός νικητής, ο πρωταθλητής Νίκος Σημαντήρας, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ των 4 ωρών και 47 λεπτών σε μία διαδρομή περίπου 19 χιλιομέτρων.

Πληροφορίες: http://www.charity4u.gr/swim-around-spetses-2018/

Μικρό καλοκαίρι στον Σχινιά – Marathon Bay Crossing 

Η Αττική έχει και αυτή τις θαλασσινές της χάρες και  η Transition Sports μας προσκαλεί στις 9 Σεπτεμβρίου να κολυμπήσουμε στον Ευβοϊκό κόλπο. Η διαδρομή του ιδιαίτερου αυτού event θα διεξαχθεί κατά μήκος της μαγευτικής ακτής του πευκοδάσους στο εθνικό πάρκο του Σχινιά, που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή του δικτύου Natura 2000. Ο αγώνας  περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις 1000μ,  2500μ και 5000μ.,με κοινή εκκίνηση μπροστά απ’ τις εγκαταστάσεις του Moraitis Beach. Ο αγώνας ακολουθεί τις διεθνείς προδιαγραφές στην διαδικασία της χρονομέτρησης, καθώς όλοι οι χρόνοι καταγράφονται όταν οι αθλητές περνούν, τερματίζοντας στο νερόκάτω από την αψίδα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, η οποία είναι στημένη σε ειδικά διαμορφωμένη πλωτή εξέδρα.

Πληροφορίες: http://www.transitionsports.gr/index.php?lang=el

Σίφνος για τολμηρούς- Atromitos Race 

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου η Σίφνος θα φιλοξενήσει ένα multisport  event  με ονομασία που σε τρομάζει!!! Δεν είναι όμως έτσι!! Η διοργάνωση Atromitos Race είναι για όλους αρκεί να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα. Και όσοι δεν είναι μπορούν να συνοδέψουν τους συμμετέχοντες και να απολαύσουν τις ομορφιές ενός πανέμορφου Κυκλαδίτικου νησιού.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα δοθούν 3 εκκινήσεις. Και οι τρεις από την πανέμορφη παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η μια εκκίνηση αφορά κολύμβηση 3000 μέτρων και πρόκειται ουσιαστικά για μια μεγάλη διαδρομή σε τραπέζιο σχήμα, μέσα στον καλά προφυλαγμένο όρμο. Η εκκίνηση θα δοθεί έξω από το νερό και ο τερματισμός θα είναι και αυτός λίγα βήματα έξω από τη θάλασσα κάτω από την αψίδα του αγώνα. Την ίδια περίπου χρονική στιγμή θα δοθεί και μια δεύτερη εκκίνηση για μια μικρότερη διαδρομή κολύμβησης 1200 μέτρων. Αυτός ο αγώνας μπορεί να επιλεχθεί και ως multisport σε συνδυασμό με ένα ορεινό τρέξιμο 12,5 χιλιομέτρων, με περίπου 450 μέτρα θετική υψομετρική.

Την Κυριακή το πρωί, την ίδια πρωινή ώρα θα δοθεί μια εκκίνηση ενός ακόμα κολυμβητικού αγώνα 3000 μέτρων. Το ιδιαίτερο αυτού του αγώνα είναι ότι η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία του Αποκοφτού, που βρίσκεται δίπλα στο πασίγνωστο μοναστήρι της Χρυσοπηγής.

Πληροφορίες: https://atromitosrace.gr/

Σέριφος για ρομαντικούς – Serifos Sunset Race

Ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event των Κυκλάδων που θα διεξαχθεί στη Σέριφο για έκτη συνεχή χρονιά το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη του Δήμου Σερίφου και τοπικών συλλόγων.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι της Σερίφου, σε δύο κατηγορίες των 500 και των 1000 μέτρα. Ακολουθούν οι αγώνες δρόμου ενηλίκων αποστάσεων 5 και 10χλμ στη διαδρομή Βαγιά – Γάνεμα – Κουταλάς, κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου και με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς όπου θα ακολουθήσει το πάρτι της διοργάνωσης. Η απαιτητική διαδρομή των 20χλμ θα ξεκινήσει από το λιμάνι, διασχίζοντας το Λιβάδι της Σερίφου και καταλήγοντας στην παραλία της Βαγιάς. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι κολυμβητικοί αγώνες ενηλίκων 750, 1500 και 3000μ στην παραλία του Αυλόμωνα στο Λιβάδι, και παιδικοί αγώνες κολύμβησης (100 και 300 μέτρων).

Πληροφορίες: http://www.serifosrace.com/home

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version