Site icon runnfun.gr

Τα μεγάλα φαβορί του Ρίο πρεσβευτές στα Ιωάννινα!

Τα Βίκος Street Relays επιστρέφουν το Σάββατο 4 Ιουνίου για ακόμη μία χρονιά στην πόλη που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, τα Ιωάννινα. Πέρα από τα διάσημα προϊόντα της, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων φημίζεται για τους ανθρώπους της που έχουν διαπρέψει στις τέχνες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Στα Street Relays των Ιωαννίνων πρεσβευτές θα είναι δύο από τους κορυφαίους Ολυμπιονίκες της χώρας μας (4οι στο Λονδίνο το 2012) οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο στην κωπηλασία τα τελευταία χρόνια. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στα Ιωάννινα ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας αποτελούν τα αγαπημένα παιδιά των κατοίκων της πόλης όχι μόνο για το εξαιρετικό ήθος τους αλλά και για το ότι βάζουν το κεφάλι κάτω και… τραβάνε κουπί ξεπερνώντας κάθε δυσκολία.

Μαζί με τον Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο συνθέτουν το πλήρωμα της τετρακώπου που αποτελεί ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ οι εμπειρίες που κουβαλάνε από αγώνες είναι αμέτρητες, όσες και οι διακρίσεις τους! Μεταξύ άλλων έχουν αναδειχθεί δύο φορές ασημένιοι παγκόσμιοι πρωταθλητές και έχουν κατακτήσει χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως από το 2007 έως το 2015, μόνο μία χρονιά (2013) δεν κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αυτό επειδή προτίμησαν να μη συμμετάσχουν για να ξεκουραστούν. Οι δύο πρωταθλητές μίλησαν στην ιστοσελίδα των Street Relays για τους στόχους τους και τον αγώνα των Ιωάννινων.

1.Τι έχει αλλάξει στην προετοιμασία σας σε σχέση με εκείνη που το 2012 σας έδωσε την τέταρτη θέση στο Λονδίνο;
Γιάννης Τσίλης:
 Έχει αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης του προγράμματος προπόνησης όσον αφορά στην κούραση καθώς και ο τρόπος σκέψης και αντίληψης της τεχνικής.

Γιώργος Τζιάλλας: Ο όγκος της προπόνησης που κάναμε σε σχέση με εκείνη του 2012 είναι 20% περισσότερος και αυτό για να φτάσουμε στο χρυσό μετάλλιο! Επίσης ξεκινήσαμε με ένα διαφορετικό άτομο μέσα στην βάρκα, τον Διονύση Αγγελόπουλο στην θέση του Στέργιου Παπαχρήστου. Από το 2014 που ξεκινήσαμε το ταξίδι με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δουλέψαμε με τους προπονητές μας πολύ για να βελτιώσουμε την τεχνική και να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση του Λονδίνου.

2. Τι σας δίδαξε η εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012;
Τσίλης: Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα αφού κατάλαβα πως δεν αρκεί να είσαι μόνο φαβορί για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου αλλά πρέπει να είσαι 100% αφοσιωμένος την ημέρα του αγώνα.

Τζιάλλας: Η εμπειρία ήταν φανταστική. Έμαθα πολλά πράγματα και ο λόγος που αποφάσισα να τραβήξω ξανά κουπί ήταν για να καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο και να ξαναζήσω το όνειρο.

3. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το Ρίο;
Τσίλης: Η κατάκτηση ενός μεταλλίου! Αυτός ήταν από την πρώτη μέρα που επιστρέψαμε στην κοινοβιακή προετοιμασία μετά το Λονδίνο.

Τζιάλλας: Ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

4. Με τι θα ανταλλάζατε το χρυσό μετάλλιο;
Τσίλης: Με τίποτα. Είναι όνειρο ζωής.

Τζιάλλας: Με τίποτα. Είναι ο κόπος, ο ιδρώτας, ο πόνος και οι θυσίες τόσων χρόνων.

5. Ποιο ήταν το δυσκολότερο σημείο της φετινής προετοιμασίας;
Τσίλης: Ήταν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο όγκος της προπόνησης ήταν τόσος πολύς που δεν υπήρχαν στην ουσία ώρες ξεκούρασης για πολλούς μήνες.

Τζιάλλας: Πράγματι ο χειμώνας, ειδικά από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι τον Μάρτιο 2016. Πιστεύω ο πιο δύσκολος που έχω περάσει.

6. Μέχρι πού έφταναν τα όνειρά σας όταν πρωτοξεκινήσατε την κωπηλασία;
Τσίλης: Όταν πρωτοξεκίνησα είχα όνειρο τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι χαρούμενος που το πραγματοποίησα και πλέον έχω ανεβάσει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά – στην κατάκτηση κάποιου μεταλλίου.

Τζιάλλας: Όταν ξεκίνησα ποτέ δεν πίστευα πως θα φτάσω στο σημείο να συμμετέχω σε δυο Ολυμπιάδες ή σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου κατάφερα να κατακτήσω αρκετά μετάλλια. Πραγματικά είναι κάτι που αγάπησα πάρα πολύ, πάλεψα πολύ και δεν το αλλάζω με κανένα άθλημα.

7. Τι μήνυμα στέλνετε με αφορμή την παρουσία σας στα Street Relays;
Τσίλης: Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω στον κόσμο είναι να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό όποιας μορφής και αν είναι. Αθλητισμός σημαίνει υγεία. Θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου στα Ιωάννινα να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα που γίνεται για τον καλό σκοπό της ενίσχυσης της «Μέριμνας».

Τζιάλλας: Είναι πολύ όμορφο που ο αγώνας γίνεται στα Ιωάννινα. Δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν και να αθληθούν. Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν λαός να μπορούμε να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα και να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version