Site icon runnfun.gr

Συμμετοχή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την ομάδα «AUA Running Team», στον 40o  Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συμμετείχε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την ομάδα δρομέων του “AUA Running Team”. Σε μια επετειακή χρονιά για την ιστορικής σημασίας διοργάνωση, το Πανεπιστήμιο ήταν εκεί, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, με την δρομική του ομάδα αποτελούμενη από 131 άτομα που συμμετείχαν σε όλες τις προσφερόμενες διαδρομές (μαραθώνιο δρόμο, 5 χλμ ΟΠΑΠ, 10 χλμ ΟΠΑΠ και Universities 10km Night Run).

Σε αυτό το μοναδικό γεγονός, μέρος της αθλητικής αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας το οποίο κάθε χρόνο εμπνέει εκατομμύρια δρομείς απ’ όλο τον κόσμο στο να αποτελέσουν μέρος της ιστορίας του, σύσσωμη η Κοινότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσε ηχηρό παρών και τίμησε την Επέτειο αφού η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο καθώς ο Μαραθώνιος της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2023 συμπληρώνει 40 χρόνια.

Την ομάδα δρομέων «AUA RUNNING» τίμησαν όπως πάντα με την παρουσία τους οι Πρυτανικές Αρχές και συγκεκριμένα η Αντιπρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, Διεθνοποίησης και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγήτρια κ. Ελένη Μήλιου, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης,  Αναπλ. Καθηγητής  κ. Θωμάς Μπαρτζάνας αλλά και ο τέως Αντιπρύτανης Καθηγητής κ. Νικόλαος Δέρκας. Tον βασικό κορμό της φετινής συμμετοχής αποτέλεσαν οι φοιτήτριες/τές του ΓΠΑ δίνοντας έτσι την ελπίδα για ακόμη μαζικότερη φοιτητική συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση. Τα μέλη ΔΕΠ συμμετείχαν ιδιαίτερα ενεργά ενώ, φέτος προσκλήθηκε και συμμετείχε προσωπικό στα πλαίσια ακαδημαϊκής συνεργασίας από το πανεπιστήμιο Czech University of Life Sciences Prague, της Τσεχίας. Η ομάδα «AUA Running Team» έγινε γνωστή μέσω των κοινωνικών δικτύων σε όλη την Ελλάδα έτσι, στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν για πρώτη φορά απόφοιτοι του ΓΠΑ από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας.

Η κ. Πολυξένη Τσαλιαγκού ιδρυτικό μέλος της ομάδας «AUA Running Team» και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, είχε αναλάβει και φέτος το συντονισμό και την οργάνωση της συμμετοχής στον 40ο Αυθεντικό  Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Καθηγητής Διονύσιος Καλύβας και ο Επίκ. Καθηγητής Κωνσταντίνος Σούλης επίσης, ιδρυτικά μέλη της ομάδας «AUA Running Team» συμμετείχαν  δυναμικά στα 5 χλμ και στον Μαραθώνιο Δρόμο, αντίστοιχα.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εμπειρία που βίωσαν στους αγώνες, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η ομάδα δρομέων «AUA Running Team», πετυχαίνει τους στόχους της, την προσέλκυση δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με σκοπό τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και άλλες δράσεις, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωριστούν  μεταξύ τους σε συνθήκες εκτός του καθημερινού εργασιακού περιβάλλοντος,να συσφίξουν τις σχέσεις τους αλλά και να αποκτήσουν την αίσθηση του «ανήκειν» στην ευρύτερη ομάδα του ΓΠΑ. Επιπλέον, η χαρά που εκδηλώθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, ανέδειξε την ανάγκη για παρόμοιες δράσεις που παρακινούν όλο και περισσότερα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες και συμπεριφορές, δια Βίου. Η ομάδα «AUA Running Team», θα συνεχίσει τις δράσεις της και καλεί όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχει.

Οι φωτογραφίες της διοργάνωσης είναι αναρτημένες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://photos.app.goo.gl/QCznN8CiR2qKovUA8

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version