Site icon runnfun.gr

SUPER DUPER RIDE 2023: Η πρωτότυπη ποδηλατική βόλτα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Περιβάλλον, πολιτισμός και αθλητισμός «συναντήθηκαν» στο Super Duper Ride, ένα πρωτότυπο event αφιερωμένο στην ποδηλατική κοινότητα που ήρθε για να γίνει θεσμός! Η δράση είχε μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα αφού, πέραν της κάλυψης του κόστους διοργάνωσης, τα έσοδα από τις συμμετοχές διατέθηκαν στην Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία από το 1972 εργάζεται για την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Τι είναι το Super Duper Ride;

Μια πρωτότυπη διοργάνωση που απευθύνθηκε στο ποδηλατικό κοινό προσκαλώντας το να ζήσει μια διαφορετική Κυριακή, διανύοντας μια μοναδική διαδρομή. Ο στόχος ήταν τριπλός: ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων που συνθέτουν το ανθρωπογενές τοπίο της Αττικής, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου.

Αναβάτες και αναβάτριες κάθε ηλικίας αγκάλιασαν αυτή την ξεχωριστή συλλογική δραστηριότητα. Με σημείο εκκίνησης το LOT51, περισσότεροι από 100 ποδηλάτες, (ερασιτέχνες αλλά και αθλητές του τριάθλου και της ποδηλασίας) κινήθηκαν σε μία μεγάλη διαδρομή 82 χιλιομέτρων εξερευνώντας άγνωστες γωνιές της Αττικής, απολαμβάνοντας μοναδικές δραστηριότητες αλλά και εκπλήξεις που τους περίμεναν σε όλη την διάρκεια της ποδηλατάδας.

Οι συμμετέχοντες, στέλνοντας το μήνυμα μιας πιο βιώσιμης μετακίνησης, κινήθηκαν σε κεντρικούς, αλλά και περιφερειακούς δρόμους της Αττικής περνώντας μέσα από μαγευτικά τοπία, όπως αμπελώνες, ελαιώνες αλλά και γραφικούς κόλπους. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την περιοχή του Αρχαιολογικού Χώρου της Βραυρώνας, όπου εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας τους υποδέχτηκαν και τους ενημέρωσαν για τις δράσεις της Εταιρείας υπέρ της διάσωσης του Ερασίνου ποταμού, αλλά και της αλλοίωσης του φυσικού και πολιτιστικού τοπίου της περιοχής. Κατά την προγραμματισμένη στάση τους στο Μαρκόπουλο, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά των Μεσογείων από τον ιδιοκτήτη του ιστορικού Φούρνου Δαρεμά. Ο Κωνσταντίνος Δαρεμάς μας καλωσόρισε με Χριστουγεννιάτικα εδέσματα και μας ταξίδεψε στο παρελθόν της περιοχής με μια ιδιαίτερα γοητευτική αφήγηση.

Η ποδηλατική πορεία του Super Duper Ride ολοκληρώθηκε εκεί απ΄όπου ξεκίνησε, στο LOT51. Μια μικρή γιορτή, με κληρώσεις πλούσιων δώρων για όλους τους συμμετέχοντες στήθηκε γύρω από τη γραμμή του τερματισμού. Ο φακός αποτύπωσε τα πιο πλατιά χαμόγελα, καθώς όλοι πόζαραν μπροστά από το πρωτότυπο backdrop της διοργάνωσης, ενώ η απόλαυση του μοναδικής γεωγραφικής προέλευσης specialty καφέ από τον Area51– που ήταν και ο μεγάλος χορηγός της δράσης- επισφράγισε το κλείσιμο της εμπειρίας, χαρίζοντας σε όλους τη γεύση της νίκης.

Την ποδηλατική πορεία συνόδευσαν η Ελληνική Αστυνομία με περιπολικό όχημα καθώς και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των αναβατών καθόλη τη διάρκεια της βόλτας.

Στόχος της διοργάνωσης του Super Duper Ride ήταν η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθόλη τη διάρκεια της δράσης. Σε αυτή την πρωτοβουλία συντέλεσαν ενεργά όλοι οι χορηγοί: O Area51, ο μεγάλος χορηγός της δράσης, πρόσφερε σε όλους τους αναβάτες ένα μοναδικό θερμός για να απολαμβάνουν το καφέ τους όπου και αν βρίσκονται, αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικού. Η Skoda, ως Mobility Partner διέθεσε το κορυφαίο ηλεκτρικό όχημα Enyaq το οποίο συνόδευσε τους ποδηλάτες με ασφάλεια σε όλη την πορεία, ως Leading car. Παράλληλα σε όλους τους σταθμούς τροφοδοσίας παρέχονταν πλήρως ανακυκλώσιμα μπουκάλια νερού Βίκος, ενώ Το BΑΖΑΚΙ Juice Bar προσέφερε απολαυστικά plant-based κεράσματα και χυμούς στη στάση αλλά και στον τερματισμό της βόλτας.

Η ODD3 Cycling Apparel σχεδίασε το συλλεκτικό ποδηλατικό καπέλο της δράσης και το διέθεσε μέσω του goodie bag σε όλους τους συμμετέχοντες.

Την τεχνική υποστήριξη των ποδηλάτων ανέλαβε η Kassimatis Cycling διασφαλίζοντας πως κανένας αναβάτης δε θα μείνει πίσω και εξυπηρετώντας άψογα το βασικό ζητούμενο: όλοι να ολοκληρώσουν τη βόλτα τους ασφαλείς και χωρίς ταλαιπωρία.

Το Mastiqua, το ανθρακούχο νερό με βάση το μαστιχόνερο φρόντισε να ξεδιψάσει όλους τους αναβάτες με τις μοναδικές γεύσεις cherry και λεμόνι.

Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες γεμάτοι χαμόγελα και νέες εμπειρίες, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Super Duper Ride!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version