Site icon runnfun.gr

Στον Radisson Blu Μαραθώνιο Λάρνακας ο Ιωνάς με… οδηγό την τεχνολογία!

Ο  Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής αγωγής και Παραθλητισμού ΆμεΑ έλαβε μέρος σε μια ακόμα διεθνή διοργάνωση.

Το Μαραθώνιο της Λάρνακας Radisson Blu και αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο. Ο αθλητής, με μειωμένη όραση, Γιώργος Μπέλλος έζησε την εμπειρία του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με τη βοήθεια του δικτύου της Cyta!

Για πρώτη φορά στα χρονικά των δρομικών διοργανώσεων της Κύπρου και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 4ου  Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ο αθλητής έτρεξε 2.5χλμ με απώλεια όρασης πάνω από το 80%, χωρίς το συνοδό του, με την πλήρη υποστήριξη της Cyta και των καινοτόμων τεχνολογιών που παρέχει.

Ο αθλητής έφερε μια ειδική κάμερα πάνω του, η οποία  έστελνε live εικόνα τη διαδρομή μέσω του  δικτύου της Cytamobile-Vodafone στον προπονητή του, Γιώργο Γκούντα, που τον καθοδήγησε από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις Φοινικούδες στην αφετηρία του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, σε πλήρη συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες Ελλάδος, άνοιξε το δρόμο συμμετοχής αθλητών με Αναπηρίες σε αθλητικές διοργανώσεις εφευρίσκοντας νέους τρόπους με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Η ταχύτητα, η απόκριση και αξιοπιστία του δικτύου κινητής της Cyta, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου και ο αθλητής Γιώργος Μπέλλος ολοκλήρωσε τον αγώνα με απόλυτη επιτυχία και πάνω από όλα με ασφάλεια.

Στο εγχείρημα αυτό  συνόδεψαν τον Γιώργο Μπέλλο  4 δρομείς για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα κάποιου ατυχήματος.
Ακόμη μαζί του έτρεξαν ο Χρήστος Κορομηλάς αθλητής του Ιωνά με πλήρη απώλεια όρασης με συνοδό του την 8η ολυμπιονίκη του 2004 στα 4Χ400 Χρύσα Γκουντενούδη.

Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες με την πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής την κα Αννίτα Δημητρίου.

Ο Γιώργος Μπέλλος δήλωσε μετά το τέλος της προσπάθειας του:

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία παρόλο  την δυνατή βροχή και το βρεγμένο οδόστρωμα δεν πτοήθηκα καθόλου αντίθετα το διασκέδασα στο έπακρο. Ένιωσα ξανά σαν παιδί, να τρέχω ελεύθερα στο δρόμο. Ευχαριστώ τους διοργανωτές την cyta την ομάδα μου τον Ιωνά γι’αυτή την μοναδική εμπειρία. Θα το έκανα ξανά και ξανά…

Ο Γιώργος Γκούντας προπονητής (οδηγός) του αθλητή δήλωσε για το εγχείρημα:

Είναι ένα καινοτόμο εγχείρημα πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του αθλητισμού σε ανθρώπους με οπτική αναπηρία.
Είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε τις νέες τεχνολογίες προς όφελος της προσβασιμότητας και της ελευθερίας της κίνησης των ανθρώπων με οπτική αναπηρία. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν είναι αθλητές να είναι οδηγοί (quide) σε αθλητές με αναπηρία όρασης σε αγώνες.

Σχετικό βίντεο από το εγχείρημα

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version