Site icon runnfun.gr

Στο Ρίο για να τρέξει στον μαραθώνιο και να “χτυπήσει” τον φυλετικό ρατσισμό!

Η Σάρα Αλ Ατάρ έγραψε ιστορία στο Λονδίνο το 2012 όταν και σε ηλικία 19 ετών έγινε η πρώτη αθλήτρια από τη Σαουδική Αραβία που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσει το παρών και στο Ρίο.

Βέβαια, η 23χρονη δρομέας δεν θα αγωνιστεί στα 800 μέτρα, όπως είχε κάνει το 2012 (είχε τερματίσει τελευταία μέσα σε αποθέωση, παρόλο που διαφορά της από την 1η θέση ήταν πάνω από 40 δευτερόλεπτα. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ), αλλά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της στον Μαραθώνιο.

Μάλιστα, η παρουσία της Ατάρ φαίνεται πως έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Σαουδική Αραβία, καθώς η αποστολή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες (απαρτίζεται από 11 άτομα) θα έχει τέσσερις γυναίκες, καθώς εκτός από την Ατάρ στο Ρίο θα βρεθούν η τζουντόκα Γουρούντ Φαχμί, η ξιφομάχος Λούμπνα Αλ Ομάιρ και η σπρίντερ Καρίμαν Αμπού Αλ Τζαντάιλ.

Πάντως, ο φυλετικός ρατσισμός δεν έχει εξαφανιστεί τελείως από τη Σαουδική Αραβία, καθώς τα ονόματα των τεσσάρων γυναικών δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, με την πρόκρισή τους να έρχεται μέσω ειδικών προσκλήσεων που τους έδωσε η ΔΟΕ.

«Πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας και οποιαδήποτε νεαρά κορίτσια είχαν την ανάγκη να εκπροσωπηθούν στην διοργάνωση. Τους έδειξα κάτι το οποίο μπορούν να κάνουν και αυτές στο μέλλον», δήλωσε ο Ατάρ, η οποία από το 2012 πραγματοποιεί προπονήσεις στην Καλιφόρνια.

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version