Site icon runnfun.gr

Στις 11 Οκτωβρίου έρχεται 7ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα!

Ο Δήμος Μαραθώνος (Γραφείο Αθλητισμού) και η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.), σε συνεργασία με τους Συλλόγους Α.Σ. ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και Α.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, τους ΣΔΥ ΑΠΑ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ και ΑΠΣ ΤΕΛΜΗΣΣΟΣ και υπό την Αιγίδα της AIMS και του ΣΕΓΑΣ, ανακοινώνουν τη διοργάνωση του 7ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου (21.098μ.) στη πόλη του Μαραθώνα, καθώς και τους παράλληλους αγώνες 5χλμ. και 1,5χλμ.

Ο 7ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα για φέτος θα έχει διαφορετική διαδρομή και θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 με εκκίνηση στις 9 το πρωί από την Αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου Δρόμου και τερματισμό στο Μάτι προκειμένου να τιμήσουμε τους 102 συμπολίτες μας που έχασαν την ζωή τους στις 23/7/2018.

Η φετινή διαδρομή του Ημιμαραθωνίου δρόμου Μαραθώνα θα καλύψει τα πρώτα 16χλμ (το 38% του Μαραθωνίου της Αθήνας) επί της κλασσικής Μαραθώνιας διαδρομής και θα είναι μια πολύ καλή προετοιμασία σε όσους θα αγωνιστούν ένα μήνα αργότερα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διαδρομής θα διέρχεται και θα τερματίζει στο Μάτι.  Οι δρομείς τρέχουν με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη επί της Λεωφ. Μαραθώνος. Στο ύψος της διασταύρωσης  του Τύμβου Μαραθωνομάχων, στρίβουν αριστερά, διατρέχουν κυκλικά  τον Τύμβο (Λεωφ. Αγίας Παρασκευής) με κατεύθυνση και πάλι προς την Λεωφ . Μαραθώνος και στην συνέχεια στρίβουν αριστερά, επί της Λεωφ. Μαραθώνος, με κατεύθυνση προς Νέα Μάκρη. Διαπερνούν την Νέα Μάκρη, την Αγ. Μαρίνα, και φθάνουν έως την α’ είσοδο του Βουτζά. Πραγματοποιούν αναστροφή, και κατευθύνονται προς τον Μαραθώνα. Στην συνέχεια, στρίβουν δεξιά (οδός Μικράς Ασίας) και κατευθύνονται προς την Λεωφόρο Ποσειδώνος. Στρίβουν δεξιά και κατευθύνονται  προς τον τερματισμό. Όσοι αθλητές θα συμμετάσχουν, θα έχουν την επιλογή να δηλώσουν κατά την εγγραφή τους ότι θα επιβιβαστούν σε μισθωμένα από την διοργάνωση λεωφορεία από το Μάτι (βάσει των προβλεπόμενων υγειονομικών διαδικασιών), τα οποία θα τους μεταφέρουν στην αφετηρία. Αναλυτικές οδηγίες θα αποσταλούν στα email όσων επιθυμούν να μεταβούν στην αφετηρία με αυτό τον τρόπο. Στο τέλος του αγώνα, θα γίνεται η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των αθλητών σε ειδικό χώρο.

H διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. εκκινώντας από την ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου διατρέχει την Λεωφόρο Μαραθώνα, με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη και φθάνοντας στο διασταύρωση Λεωφ. Μαραθώνα με οδό Πλαταιών πραγματοποιούν αναστροφή. Συνεχίζουν την πορεία τους  επί της Λεωφ. Μαραθώνος με κατεύθυνση προς τον Μαραθώνα και την ιστορική αφετηρία, μέχρι τον τερματισμό σε αυτή. Ώρα εκκίνησης: 11:00

Τέλος, η διαδρομή του αγώνα δρόμου 1,5 χλμ. περιλαμβάνει διαδρομή από την ιστορική αφετηρία και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος με κατεύθυνση προς την Νέα Μάκρη και για 750μ οπότε και  πραγματοποιούν αναστροφή για να επιστρεψουν μέσω της ίδιας διαδρομής στην αφετηρία όπου και τερματίζουν. Ώρα εκκίνησης: 12:00

Δρομείς αλλά και εθελοντές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις εγγραφές τους και να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες, στην επίσημη ιστοσελίδα του Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα (marathonhalfmarathon.gr).

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version