Site icon runnfun.gr

Σταμούλης και Κυνατίδου νικητές στα «Μαραθώνεια»

Γράφει ο Ηρακλής Αθανασόπουλος

Η ομάδα δρομέων του Σταύρου Καρρέ λειτούργησε ως «γλυκειά συμμορία», καθόρισε τους πρωταγωνιστές και «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο ανοικτό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου των σωματείων ΣΕΓΑΣ της Αθήνας με την επωνυμία «Μαραθώνεια»  εντός εκπληκτικού περιβάλλοντος στο αισθητικό δάσος του Σχοινιά.

Ας παραθέσω στοιχεία ανάποδα, δλδ από τα τελευταία χρονικά αγωνίσματα, τα 6 και τα 8χλμ. Ελαμψαν τέσσερις δρομείς που γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του άξιου τεχνικού…

Τρεις κυρίες, η Νικόλ Κυνατίδου, η Ντενίσα Μπάλλα και η Καλλιόπη Σκαρπέτη, όλες δρομείς του «Πανελλήνιος» ΓΣ, έτρεξαν σε γρήγορο ρυθμό και προσέφεραν γεύση ανταγωνισμού εθνικού πρωταθλήματος. Τερμάτισαν με την ελάχιστη διαφορά το «εξάρι» τους.

Επιδόσεις: Σκαρπέτη 22:22.5 1η στην Κ23, Κυνατίδου 22:22.7, Μπάλλα 22:22.8,  1η και 2η στις γυναίκες. Ταχύτατα σε μια μοναχική κούρσα κινήθηκε ο Γιώργος Σταμούλης του ΑΟ Παλ Φαλήρου στον αγώνα των ανδρών. Κάλυψε τα 8χλμ σε 24:30.4. Η Μαρία Κάσσου του «Παναξιακός» ΑΟ και ο Ορφέας Ιωάννου του ΑΓΣ Ιωαννίνων, επίσης μέλη της «γλυκειάς συμμορίας», με την εμφάνισή τους πιστοποίησαν το χαρακτηρισμό του φαβορί για το επερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα (20 Φεβ). Αναδείχθηκαν νικητές της Κ20 στα 4χλμ νεανίδων και στα 6χλμ εφήβων με επιδόσεις 14:22.30 και 20:26.5 αντίστοιχα.

Το δρομικό γεγονός, βέβαια, δεν εξελίχθηκε ως μονοπώλιο μιας ομάδας, μιάς παρέας… Πρόσέφεραν τη δική τους λάμψη και άλλοι ελπιδοφόροι δρομείς. Εντυπωσίασε ο Κυριάκος Παντοστής του ΑΣ «Μωραίτη» και της Κ16. Αναδείχθηκε νικητής τρέχοντας τα 3χλμ σε 10:17.9, μια πολύ γρήγορη επίδοση…

Η Κυριακή Πορικού, επίσης της Κ16, απέστειλε απειλές σε μεγαλύτερες όταν συναντηθούν σε μικτή κούρσα! Νίκησε καλύπτοντας τα 2χλμ σε 7:14.1! Ανήκει στον ΑΣ «Ηλιος» Σπάτων. Αξιόλογες επιδόσεις κατέγραψαν ο Νίκος Πονηρέας της ΑΕ Μεσογείων στα 8χλμ της Κ23 με 25:44.5 και ο Αγγελος Παππάς του ΓΣ «Νίκη» Βύρωνα στα 1000μ της Κ14 με 3:15.5.  Οι νικητές στις άλλες κατηγορίες – 500μ Κ12 Λέων Βαρβαρός και Χριστίνα Παντοστή, αμφότεροι του ΑΓΣ «Οίον» – 1000μ Κ14 Δήμητρα Κουμουτσέα ΑΓΣ «Οίον» 3:33.5 – 3χλμ  Κ18 Μάνια Κιούλου ΑΕ Μεσογείων 10:54.4 – 4χλμ Κ18 Κώστας Καραγιάννης ΑΓΣ «Οίον» 13:00.0. Τρεις κόουτς συλλόγων είδαν τους γιούς τους να αγωνίζονται, ο Δημήτρης Δαμασκηνός της ΑΕ Μεσογείων τον Σταύρο στην Κ12, ο Δημήτρης Παππάς του ΓΣ «Νίκη» τον Αγγελο στην Κ14 και ο Κώστας Καρακατσάνης της «Υδρία» τον Ζήση στην Κ12. Διαπιστώθηκε ένας δισταγμός προσέλευσης δρομέων αν και είχαν δηλωθεί…

Δικαιολογείται από την κακοκαιρία αλλά και την πανδημία. Πλήρη απουσία σημείωσαν «Παναθηναικός» ΑΟ και ΑΕΚ, δλδ δεν δήλωσαν ούτε ένα δρομέα και ως επακόλουθο δεν προσήλθαν… Αυτά και άλλα επιβάλλουν ώστε αυτό το αναπτυξιακό διασυλλογικό δρομικό γεγονός να επανέλθει στην αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ και να αποτελεί προυπόθεση συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η οργάνωση ανατέθηκε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας. Το γενικό κουμάντο ανέλαβε ο τεχνικός της, ο Χρύσανθος Καρούζος.

Παραβρέθηκε και τίμησε το γεγονός ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο τεράστιος ποδοσφαιριστής του παρελθόντος. Παρέστησαν, επίσης, ο Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος πρωταθλητής δεκαετίας ’70 και σήμερα πρόεδρος της ΕΑΣ, ο Θάνος Ανθούσης εμπνευστής του αγώνα «Μαραθώνεια» πολύ πριν ταυτιστεί με το πρωτάθλημα των συλλόγων της Αθήνας, ο Χρήστος Παπαχρήστος πρωταθλητής δεκαετιών ’70 και ’80, ο Δημήτρης Θεοδωρίδης και ο Στέφανος Ματάκης τεχνικοί του ΣΕΓΑΣ, κ.α.

Όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://my.raceresult.com/191255/live

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version