Site icon runnfun.gr

Σουβατζόγλου: Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω τρέξει!

Το άλλο τριαθλο του Γρηγόρη Σουβατζόγλου: Σπουδές, δουλειά πρωταθλητισμός

Photo credit: Άγγελος Ζυμαράς @angeloszymaras

Ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου είναι ο κορυφαίος Έλληνας τριαθλητής. Με αφοσίωση και ώρες προπόνησης στα πόδια του σε καθημερινή βάση, κατάφερε στο Ironman της Μαλαισίας το Σάββατο που μας πέρασε, να πάρει την 1η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία και ταυτόχρονα την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 που θα γίνει στην Κόνα.

Το χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η υγρασία και η πολύ ζέστη που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των αθλητών. Οι συνθήκες σε συνδυασμό με τον ίδιο τον αγώνα, που είναι ένας από τους δυσκολότερους του κόσμου, δημιούργησε ένα… μείγμα που δύσκολα μπορούσε να αντιμετωπίσει κανείς.

Παρόλα αυτά ο… Superman Γρηγόρης Σουβατζόγλου πάλεψε μέχρι το τέλος και όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, πήρε την πρωτιά στο AG (30-34) και πέτυχε και εξαιρετικές επιδόσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν ο ταχύτερος σε κολύμβηση και ποδηλασία στην κατηγορία του και πλασαρίστηκε σε πολύ υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη, ενώ το τρέξιμο όπως τόνισε και ο ίδιος τον δυσκόλεψε αρκετά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, λίγες ώρες μετά από τη μεγάλη του επιτυχία και την αποδοχή της θέσης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα, μίλησε στο runnfun.gr για τις πρώτες του σκέψεις και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε:

Ήταν ότι πιο δύσκολο έχω τρέξει”, ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε: “Η ζέστη στο τρέξιμο ήταν αφόρητη, παρόλο που είχε πολλές υδροδοσίες. Αναγκάστηκα να περπατήσω πολλές φορές και σκεφτόμουν ακόμα και να εγκαταλείψω“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσο για το πως νιώθει που “έσφιξε τα δόντια” και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του; “Τέλος καλό, όλα καλά. Η 1η θέση και η πρόκριση για το Παγκόσμιο στη Χαβάη ήρθε. Και τώρα θέλω διακοπές!“.

Ακόμα και οι… Super-ήρωες χρειάζονται ξεκούραση!

* Photo credit: Άγγελος Ζυμαράς @angeloszymaras

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version