Site icon runnfun.gr

Serifos Sunset Race calling: Κολυμπώ και τρέχω στο χρώμα του Αιγαίου

Serifos Sunset Race calling: Κολυμπώ και τρέχω στο χρώμα του Αιγαίου

Το μικρό καλοκαιράκι του Σεπτέμβρη έχει πολλές «Σειρήνες» που ηχούν ελκυστικά στα αυτιά μας και θέλουν να μας «κλέψουν» έστω και λίγες ώρες από τους προβληματισμούς, το άγχος και  το ψυχοπλάκωμα της ευχής «καλό Χειμώνα». Σας προτείνω να μην λειτουργήσετε όπως ο Ομηρικός ήρωας Οδυσσέας..Μην βουλώσετε τα αυτιά σας, μη δεθείτε στο κατάστρωμα, αντιθέτως φτιάξτε βαλίτσα, κατεβείτε στο λιμάνι και μπείτε στο καράβι με προορισμό την Σέριφο!!!!!!

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι running shoes, σορτσάκι, αγωνιστικό t-shirt, μαγιό, σκουφάκι και γιαλάκια. Το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά event  των Κυκλάδων, το Serifos Sunset Race. Αποτελεί αιτία και αφορμή για μια απόδραση γεμάτη αθλητισμό, θετική ενέργεια, παρεΐστικο κλίμα και  φυσικά χρώμα Αιγαίου.

Λίγα λόγια για τον αγώνα 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεκινάει με τους παιδικούς αγώνες το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου το πρωί στο Λιβάδι της Σερίφου, σε δύο κατηγορίες των 500 και των 1000 μέτρα. Ακολουθούν οι αγώνες δρόμου ενηλίκων αποστάσεων 5 και 10χλμ στη διαδρομή Βαγιά – Γάνεμα – Κουταλάς, κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου και με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς όπου θα ακολουθήσει το πάρτι της διοργάνωσης. Η απαιτητική διαδρομή των 20χλμ θα ξεκινήσει από το λιμάνι, διασχίζοντας το Λιβάδι της Σερίφου και καταλήγοντας στην παραλία της Βαγιάς.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι κολυμβητικοί αγώνες ενηλίκων 750, 1500 και 3000μ στην παραλία του Αυλόμωνα στο Λιβάδι, και παιδικοί αγώνες κολύμβησης (100 και 300 μέτρων).

Ζήσε το νησί ανάμεσα στα αγωνίσματα

Η Σέριφος είναι το νησί που θα σας εκπλήσσει σε κάθε σας επίσκεψη. Τα γαλάζια και πράσινα νερά  του νησιού θα σας ξετρελάνουν από την πρώτη βουτιά. Χρυσή άμμος, παραλίες για όλες τις επιθυμίες και για όλες τις ώρες. Οι ντόπιοι λένε πως είναι δεκάδες. Ανακαλύψτε όσες προλαβαίνετε μέσα σε 48 ώρες. Αν και μπορείτε με αφορμή το Serifos Sunset Race να «ξεχαστείτε» παραπάνω. Η Σέριφος αποτελεί ιδανικό προορισμό για το αποκαλόκαιρο και οι βουτιές στα γαλαζοπράσινα νερά είναι το τέλειο σκηνικό για να γεννηθούν έρωτες.

Ανάμεσα στο τρέξιμο και στην κολύμβηση μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη Χώρα του νησιού. Μικρή, κατάλευκη, στο χείλος του γκρεμού. Μέσα στα σοκάκια της θα «διαβάσεις» την ιστορία του τόπου, θα ανέβεις στο Ενετικό κάστρο και θα θαυμάσεις τη θέα προς το λιμάνι που κόβει την ανάσα. Δεν είναι τυχαίο που οι Financial Times κατέταξαν τη Σέριφο στη πρώτη θέση για προορισμούς-παραδείσους που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μια φορά στη ζωή σου. Φαντάσου λοιπόν να ζήσεις έναν ονειρικό τοπίο ενώ συμμετέχεις σε ένα σπουδαίο αθλητικό event.

Πάμε για βουτιές

Στον οικισμό του Άη Γιάννη με το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου να απλώνεται στα πόδια σας. Στη Βαγιά  όπου τα  γαλαζοπράσινα νερά ενώνονται με το άγριο βραχώδες κυκλαδίτικο τοπίο.Λίγο παραπέρα  θα συναντήσετε έναν πανέμορφο και γραφικό κολπίσκο, τον Κουταλά  Ήσυχη παραλία, με γαλανά αιγαιοπελαγίτικα νερά, ψιλή αμμουδιά και φυσική σκιά! Το ιδιαίτερο αυτής της παραλίας είναι ότι βρίσκεται δίπλα στα παλιά μεταλλεία Σερίφου που αποτελούν ζωντανή ιστορία του τόπου. Το Μεγάλο Λιβάδι είναι μια αυθεντική και αναλλοίωτη στο χρόνο παραλία. Το Καλό Αμπέλι είναι μια ειδυλλιακή παραλία, γεμάτη ιστορίες για έρωτες!  Το Γάνεμα μισή  με αμμουδιά, μισή με βότσαλο ενδείκνυται για όλα τα γούστα.

Μετά το τερματισμό επιβάλλεται αποκατάσταση

Τρέξαμε, κολυμπήσαμε, ιδρώσαμε, τερματίσαμε. Κρεμάμε το μετάλλιο στο στήθος και πάμε βόλτα για την σωστή αποκατάσταση. Τόσες θερμίδες κάψαμε.  Για φαγητό στο Λιβάδι το λιμάνι του νησιού προτείνουμε την «Καλή» με ωραίους μεζέδες και φρέσκο ψάρι. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Ρίζες» με μεσογειακές γεύσεις  στην πιο  άνετη και “ατμοσφαιρική” βεράντα της Σερίφου με θέα στο λιμάνι και στη Χώρα

Στο δρόμο προς τη Χώρα το παραδοσιακό εστιατόριο «Αλώνι» με μοναδική θέα στο λιμάνι και γευστικές δημιουργίες.  Στο «Θαλάμι» θα φάτε ωραία θαλασσινά αλλά θα έχετε και τις επιλογές της μεσογειακής αλλά και ελληνικής κουζίνας και για τους πιο απαιτητικούς υπάρχουν και επιλογές vegan. Στη Χώρα άνοιξε φέτος το μπαρ εστιατόριο «Χώρα»  με μοντέρνα κουζίνα κ ευχάριστη διάθεση. Στην πλατεία της Χώρας τσουγκρίζουμε ποτήρια με ρακόμελο στο Βarbarosa  και στα σοκάκια  πίνουμε ποτάρες  στο μπαρ Γάιδαρος που δημιούργησε ένα νέο στέκι. Τέλος καταλήγουμε στο Yacht bar στο Λιβάδι που φέτος γιορτάζει τα  25 χρόνια λειτουργίας.

Του Αιγαίου τα blues

To Serifos Sunset Race έχει αλμύρα,  Αιγαίο, χρώματα του δειλινού,  ίσως την πιο  ρομαντική ανατολή που θα αντικρίσετε και διαδρομές που θα σας μαγνητίσουν! Αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία γιατί… οι Κυκλάδες είναι Φως και Διακοπές!!!! Ραντεβού στην εκκίνηση!!!!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version