Site icon runnfun.gr

Παραμένει στην Αθήνα η AIMS μέχρι το 2021

Η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας της ελληνικής Πολιτείας με την AIMS επισφραγίστηκε σήμερα, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου ο οποίος θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Παράλληλα, στην εκδήλωση συμμετείχαν οι δύο καλύτερες αθλήτριες του Μαραθωνίου στον κόσμο, οι οποίες βρίσκονται στην Αθήνα, ως υποψήφιες για την ανάδειξη των κορυφαίων στο Γκαλά που διοργανώνει η AIMS απόψε το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο λόγος για τις Μέρι Κεϊτάνι (Κένυα) και Ρόουζ Τζελίμο (Μπαχρέιν), τις δύο κατά κοινή ομολογία κορυφαίες αθλήτριες του 2017 στο Μαραθώνιο, οι οποίες δήλωσαν χαρούμενες για την παρουσία τους στην Αθήνα και γιατί είναι υποψήφιες για το τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς. Επίσης παραβρέθηκε η Ελάνα Μέγιερ, «ασημένια» Ολυμπιονίκης του 1992 στη Βαρκελώνη στα 10.000μ, πρέσβειρα του Μαραθωνίου του Κέιπ Τάουν, ο οποίος θα βραβευθεί στο Γκαλά από την AIMS με το «πράσινο» βραβείο. Η αθλήτρια από τη Νότια Αφρική υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο, αλλά και του ρεκόρ Αφρικής.

Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΑΙMS, Πάκο Μποράο, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, και εκ μέρους της Πολιτείας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Το μνημόνιο συνεργασίας με την AIMS, το οποίο υπέγραψαν ο κ. Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Αριστείδης Κουρής, και ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, έχει ισχύ μέχρι το 2021 και επισημοποιεί για ακόμη 4 χρόνια τη συνεργασία με την Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων και δρόμων μεγάλων αποστάσεων, η οποία θα συνεχίσει να έχει την έδρα των γραφείων της στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ (σε αίθουσα του ανοικτού κολυμβητηρίου).

«Αρκετές χώρες προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τα γραφεία της AIMS, αλλά χάρη στις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την ηγεσία και τα στελέχη της καταφέραμε να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Το κόστος για μας είναι ελάχιστο, αφού απλά φιλοξενούμε τα γραφεία της σε αίθουσα του ΟΑΚΑ, και τα οφέλη πολλά, αφού πρόκειται για έναν οργανισμό με μέλη του πάνω από 400 διεθνείς Μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, τη συνεργασία του οποίου επιζητούσαν πολλές ακόμη χώρες» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Βασιλειάδης, εμφανώς ικανοποιημένος, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Στην ομιλία του ο κ. Βασιλειάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΣΕΓΑΣ καταφέραμε να δείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα είναι σημαντικό για εμάς ότι και η AIMS έδειξε ότι βάζει τις αξίες πάνω από οτιδήποτε άλλο. Καλή επιτυχία στη διοργάνωση, αν και αυτό είναι δεδομένο, όταν κάτι το αναλαμβάνει ο ΣΕΓΑΣ, και ακόμα καλύτερα του χρόνου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο, είπε: «Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την περιπέτεια και φέτος έχουμε το 11ο Συμπόσιο εδώ στην Αθήνα. Πραγματικά δεν χρειάζεται να πω πάρα πολλά για τους λόγους που όλα αυτά γίνονται στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα όλα ξεκίνησαν από εδώ. Από το 2011 έχουμε το αρχηγείο μας εδώ, ενώ εδώ διοργανώνουμε τη βράβευση στους κορυφαίους Μαραθωνοδρόμους της χρονιάς. Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανανεώνουμε τη συνεργασία μας σήμερα με την ελληνική κυβέρνηση και με το Ολυμπιακό Στάδιο και όλο αυτό συμβαίνει μπροστά στους εκπροσώπους των κορυφαίων Μαραθωνίων του κόσμου, αλλά και στις κορυφαίες γυναίκες δρομείς του κόσμου».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, τόνισε: «Καλωσορίζω στην Αθήνα τις κορυφαίες Μαραθωνοδρόμους, αλλά και τον πρόεδρο της ΑΙMS, Πάκο Μποράο. Η παρουσία τους προσθέτει αξία στη διοργάνωση. Η υπογραφή της ανανέωσης της συνεργασίας με τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων είναι συμβολική και ταυτόχρονα σημαντική. Συμβολική, γιατί η AIMS έχει το αρχηγείο της στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην οδό «Σπύρος Λούης», και σημαντική, γιατί, δουλεύοντας όλα αυτά τα χρόνια με την AIMS, δημιουργήσαμε πολλές καινοτομίες, όπως τη Φλόγα του Μαραθωνίου, τη βράβευση των κορυφαίων και άλλα. Θεωρούμε λοιπόν ως σημαντικό βήμα την ανανέωση της συνεργασίας και στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον υπουργό κύριο Βασιλειάδη, τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ, κύριο Κουρή, και τα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ. Επίσης ευχαριστώ όλα τα μέλη του συμβουλίου της AIMS για τη συνεργασία που έχουμε και είμαι σίγουρος ότι δουλεύοντας μαζί τα επόμενα χρόνια θα έχουμε πολλά ακόμα πράγματα να κάνουμε».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version