Site icon runnfun.gr

Olympus Mythical Trail 2017: Ποσοστό εγκατάλειψης 60% λόγω καύσωνα

Ο “Olympus Mythical Trail” είναι ένας απαιτητικός αγώνας ultra trail 100 χιλιομέτρων, ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα!

Όπως αναφέρεται και στο site της διοργάνωσης: “… Έχει το ξεχωριστό προνόμιο να απλώνει τη διαδρομή του στο «βουνό των θεών», τον Όλυμπο, περιτρέχοντάς τον σ ένα μεγάλο κομμάτι του από άγνωστα κυρίως μονοπάτια και σε υψόμετρα που αντιπροσωπεύουν το σύνολο του βουνού, από τους πρόποδες μέχρι τις κορυφές, στα 2900 μέτρα! Απευθύνεται σε αθλητές με εμπειρία πραγματικού βουνού, εξαιτίας του άγριου πεδίου και των ευμετάβλητων και ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν ψηλά, ακόμα και το καλοκαίρι…”.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ακόμα πιο δύσκολη και απαιτητική, διότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είχε ένα ακόμα στοιχείο δυσκολίας. Τον καύσωνα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους το ποσοστό εγκατάλειψης άγγιξε το 60%. Τερμάτισαν οι 84 από τους 179 δρομείς, οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να σταματήσουν.

Ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων είναι έτσι κι αλλιώς μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Αυτό που έγινε φέτος, ωστόσο, δεν έχει προηγούμενο και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί.

Για παράδειγμα το 2016 έτρεξαν 158 και δεν τερμάτισαν 30, το 2015 στήθηκαν στην αφετηρία 102 και δεν τερμάτισαν 25, ενώ το 2014 από τους 82 δεν τερμάτισαν 18.

Αντιλαμβάνεστε ότι η φετινή διοργάνωση ήταν από τις δυσκολότερες που έγιναν ποτέ και αυτή τη φορά η έκπληξη δεν προήλθε από το ίδιο το Βουνό.

Συγχαρητήρια σε όσους τα τα κατάφεραν.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version