Site icon runnfun.gr

Όλα έτοιμα για τη μοναδική εμπειρία του “Παλαμηδείου Άθλου” στο Ναύπλιο

Όλα έτοιμα για τη μοναδική εμπειρία του "Παλαμηδείου Άθλου" στο Ναύπλιο

Ένας από τους ωραιότερους και χαρακτηριστικότερους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα είναι ο “Παλαμήδειος Άθλος“.

Περιλαμβάνει τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ της αγωνιστικής ανόδου του κάστρου το οποίο αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια) και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,150 χλμ. καθόδου από το κάστρο, αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χλμ., τον Παλαμήδειο Άθλο.

Η Διοργάνωση επιπλέον περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χλμ. με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και μικρότερο αγώνα 3 χλμ. για όλους καθώς και 1.5 χλμ. junior run για τις μικρές ηλικίες και τους συνοδούς τους!

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη χειμερινή αθλητική γιορτή του Ναυπλίου, που συνδυάζεται με τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της πόλης από τον τούρκικο ζυγό.

Το κυρίως μενού είναι την Κυριακή, ωστόσο, και τις προηγούμενες ημέρες επισκέπτες και αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της πόλης.

Λαμπαδηδρομία

Κατά τις εκδηλώσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθώνιου Ναυπλίου και του Παλαμήδειου Άθλου παρέλαβε την Φλόγα του Μαραθωνίου.

Η Φλόγα του Μαραθωνίου με μια υπέρλαμπρη Λαμπαδηδρομία, την παραμονή του αγώνα, ανεβαίνει σκαλί- σκαλί στο κάστρο του Παλαμηδίου για να ανάψει τον βωμό και να σημάνει την έναρξη της Διοργάνωσης του Παλαμήδειου Άθλου!

Η πορεία των Λαμπαδηδρόμων ξεκινάει στις 16:30 από τις εγκαταστάσεις του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, από εκεί με σημεία διαδρομής και συμβολισμού: το Στρατόπεδο και το Λιοντάρι των Βαυαρών, οι Λαμπαδηδρόμοι φτάνουν στο άγαλμα του Σταϊκόπουλου από όπου με τη δύση του ηλίου, στις 17:15, ξεκινά η άνοδος στο κάστρο του Παλαμηδίου από την είσοδο της 25ης Μαρτίου.

Όταν ο τελευταίoς λαμπαδηδρόμος φτάνει στην κορυφή του κάστρου, στις 17: 45, ο βωμός ανάβει, τα φώτα του κάστρου σβήνουν!

Pasta Party

Από τον Παλαμήδειο Άθλο δεν θα μπορούσε να λείπει ένα pasta party! Κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να γεμίσουν με ενέργεια και… υδατάνθρακες στο Pasta Party που πραγματοποιείται στο ΦΟΥΓΑΡΟ με συμβολική συνδρομή. Αμέσως μετά το Pasta Party ακολουθεί μουσική εκδήλωση!

To Pasta Party θα λάβει χώρα το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 18:30 στο ΦΟΥΓΑΡΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Νοεμβρίου 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης 08:00 – 12:30
Εκκίνηση Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. 09:30
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3 χλμ. 10:45
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1,5 χλμ. 11:30
Εκκίνηση Castle Run 12:45
Απονομές 11:00 – 13:00

Διαβάστε ακόμα: Παλαμήδειος Άθλος 2018: Έχεις 999 λόγους να τον ζήσεις!

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version