Site icon runnfun.gr

Οι “μικρές κυρίες” Ηλιάνα και Γλυκερία “τρέχουν” στο runnfun.gr (video)

Οι “μικρές κυρίες” Ηλιάνα και Γλυκερία "τρέχουν" στο runnfun.gr (video)

Μπορεί ο Κώστας Γκελαούζος και η Ελευθερία Πετρουλάκη να ήταν οι μεγάλοι νικητές του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας την Κυριακή που μας πέρασε, τα φλας ωστόσο, άστραψαν για την Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη και την Γλυκερία Σκάρκου.

Η Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη
Η Γλυκερία Σκάρκου

Η 13χρονη Ηλιάνα ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας 2η στα 3 χλμ και η 12χρονη Γλυκεριά στην 3η θέση των 5 χλμ. Οι νεαρές αθλήτριες του Παναγιώτη Χαραμή δεν αποτελούν, όμως, και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Ταλεντάκια…

Οι δύο πιτσιρίκες ΑΟ Παλαιού Φαλήρου εδώ και καιρό έχουν δείξει το ταλέντο τους συμμετέχοντας σε αρκετούς αγώνες λαϊκού μαζικού αθλητισμού, ωστόσο, η διοργάνωση του ημιμαραθωνίου εξαιτίας της μαζικότητας και φυσικά του μεγάλου ενδιαφέροντος από τα ΜΜΕ εκτόξευσε την δημοτικότητά τους.

Το runnfun.gr συνάντησε την Ηλιάνα και την Γλυκερία στο συγκρότημα του Παλαιού Φαλήρου όπου προπονούνται μαζί με τις υπόλοιπες συναθλήτριές τους. Μια “κυψέλη” αθλητισμού στα νότια προάστια της Αθήνας, όπου γυμνάζονται τόσο οι μελλοντικοί πρωταθλητές, όσο και απλοί αθλούμενοι όλων των ηλικιών.

Τα δύο κορίτσια μίλησαν στο φακό του runnfun.gr και αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που κάνουν. Τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να τρέχουν και να στοχεύουν σε καλές επιδόσεις τόσο στο στίβο, όσο και στο σχολείο τους και τη ζωή τους. Εμείς τους ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Οι συνθήκες όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν είναι απολύτως ιδανικές. Το γηπεδάκι έχει προβλήματα τα οποία οι αρμόδιοι φορείς λύνουν μέρα με την ημέρα σε αυτή την πολύ δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία.

Δείτε το βίντεο:

Χαραμής: Μεγάλη η απόσταση ανάμεσα σε ταλέντο και μεγάλο αθλητή

Ο προπονητής των Γλυκερίας και της Ηλιάνας, Πάνος Χαραμής, τονίζει την σημασία προστασίας της ψυχολογίας των μικρών αθλητών.

“Όλα είναι θέμα διαχείρισης. Υπάρχουν κίνδυνοι σε ένα παιδί που φέρνει επιτυχίες ή δείχνει πως μπορεί να φέρει επιτυχίες. Είναι όλο το περιβάλλον που θα βοηθήσει ώστε να μείνει το παιδί προσγειωμένο και συγκεντρωμένο στους στόχους του. Είναι σίγουρα η οικογένεια, είναι ο προπονητής, το σωματείο και η ομοσπονδία. Λόγω του μαζικού δρομικού κινήματος που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, έχουμε μια αύξηση των παιδιών που έρχονται στο χώρο του στίβου. Μέσα από τη μαζικότητα θα υπάρξουν ταλέντα. Όμως η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί ανάμεσα στο ταλέντο και το μεγάλο αθλητή είναι μεγάλη”.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version