Site icon runnfun.gr

Οι Active Monkeys «ζωγράφισαν» στον Ημιμαραθώνιο της Βαρκελώνης

Πριν από 31 χρόνια μετά την νίκη της στα 100μ εμπόδια στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης η Βούλα Πατουλίδου ξεστόμισε το περίφημο «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο». Στα χνάρια της την προηγούμενη Κυριακή (19/2) μια ελληνική ομάδα δρομέων, οι Active Monkeys, έδωσε το «παρών» στον Ημιμαραθώνιο της καταλανικής πρωτεύουσας και εκπροσώπησε επάξια την χώρα μας σε ακόμη μια διεθνή διοργάνωση.

Οι Καταλανοί έχουν μια παροιμία που λέει «De mica en mica s’omple la pica i de gota en gota s’omple la bóta» (Λίγο λίγο γεμίζεις το νεροχύτη και σταγόνα σταγόνα γεμίζεις το βαρέλι). Έτσι και οι Active Monkeys γέμισαν το δρομικό τους δισάκι χιλιόμετρο χιλιόμετρο από την εξαιρετική διαδρομή του αγώνα και εξαργύρωσαν στάλα στάλα ιδρώτα με χαμόγελα.

Στην πόλη η οποία είναι συνυφασμένη με την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και τον αθλητισμό η ελληνική ομάδα-παρέα με 9μελή συμμετοχή άφησε το στίγμα της.

Οι δε διακρίσεις δεν έλειψαν αποδεικνύοντας πως η ευαρέσκεια για μια αθλητική συνήθεια δεν είναι δύσκολο να συνδυαστεί και με την επιτυχημένη απόδοση.

Άξια ειδικής αναφοράς η 1η θέση στους Έλληνες τερματίσαντες του καταλανικού Ημιμαραθωνίου από τον Θανάση Κοτσάνη με χρόνο 1:16:06.

Πρώτη Ελληνίδα η Μαρία Μάλαϊ με χρόνο 1:34:08, ενώ ξεχωριστές επιτυχίες για την ελληνική ομάδα σημείωσαν ο Θοδωρής Σουλελές με χρόνο 1:26:11 και η Ελένη Τσαντήλα με 1:39:08.

Με κέφι, ζωντάνια, φρεσκάδα, αλλά και συνάμα δυναμική και ακλόνητη πίστη στον στόχο τους, και οι 9 της παρέας ήταν υπέροχοι, συμμετέχοντας στην διαδρομή των 21χλμ. Είτε τρέχοντας γρήγορα είτε πιο αργά όλοι τερμάτισαν με ένα αυθεντικό χαμόγελο.

Ποιοι είναι οι Active Monkeys

Όποιος λογίζεται ως δρομέας τους ξέρει… Σε κάποιο βουνό , σε κάποια άσφαλτο, σε κάποιο πλακόστρωτο, σε κάποιο άλσος, σε κάποιο βάθρο θα έχει δει την φανέλα με το παιχνιδιάρικο μαϊμούδι, η οποία αντιπροσωπεύει το κοινό όραμα μιας ομάδας παιδιών για τον δρομικό αθλητισμό.

Οι Active Monkeys είναι ο καθρέφτης της ιδέας του γιατί να γίνει κάποιος δρομέας. Γιατί ο δρομέας από την στιγμή που δένει τα κορδόνια του και ξεκινάει το τρέξιμο αφήνει σε κάθε βήμα του στίγμα της αγάπης του για αυτό που κάνει. Δεν έχει σημασία αν θα τρέξει αργά ή γρήγορα, νικητής είναι και μόνο, που σηκώθηκε από τον καναπέ της δικαιολογίας και της ρουτίνας.

Ακολουθήστε την ομάδα στα social media

https://www.facebook.com/activemonkeysgr

https://www.instagram.com/active.monkeys/

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version