Site icon runnfun.gr

Ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς ολοκλήρωσε το IRONMAN 70.3 Greece

Ο τυφλός αθλητής Χρήστος Κορομηλάς ολοκλήρωσε το IRONMAN 70.3 Greece

O Χρήστος Κορομηλάς με ολική απώλεια όρασης αθλητής του συλλόγου ΙΩΝΆΣ Τμημα Θεραπευτικής Αγωγής και Παραθλητισμού ΑμεΑ έλαβε μέρος στο αγώνα IRONMAN 70.3 Costa Navarino.

Ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες με συμμετοχή 950 περίπου αθλητών από όλο τον κόσμο. Ο Χρήστος Κορομηλάς ήταν ο μοναδικός τυφλός αθλητής που μαζί με το συνοδό του Γιώργο Γκούντα, ολοκλήρωσε και τα τρία αθλήματα του αγώνα.

Ξεκινώντας με κολύμπι 1900 μέτρων σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θάλασσα με κύματα που έφταναν τα 4 μέτρα ύψος, συνέχισε με 90 χλμ ποδηλασίας με το ειδικό ποδήλατο τάντεμ, σε μια απαιτητική διαδρομή με υψομετρικες μεταβολές 1200 μέτρων στο  σύνολο και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 21χλμ τρέξιμο. Ο συνολικός χρόνος ήταν 8:11 λεπτά.

Ο Χρήστος Κορομηλάς ήταν ο μοναδικός τυφλός αθλητής, μαζί με το συνοδό του Γιώργο Γκούντα

Τα λόγια του Χρήστου:

Αισθάνομαι τυχερός που κοντά στον προπονητή μου Γιώργο Γκούντα και την ομάδα μου  ΙΩΝάΣ μου δίνεται η δυνατότητα μέσα από αυτες τις συμμετοχές μου να αποδείξω σε όλα τα άτομα με αναπηρία ότι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, να απολαύσουν την καθημερινότητα τους και η ζωή τους να είναι χαρούμενη και δραστήρια.

Αυτό το εγχείρημα που μου φαινόταν ακατόρθωτο μου έδωσε το έναυσμα για τον επόμενο μεγάλο στόχο, το Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version