Site icon runnfun.gr

Ο τερματισμός της μικρής Μαριάννας που συγκλόνισε το Καλλιμάρμαρο! (vid)

Ο τερματισμός της μικρής Μαριάννας που συγκλόνισε το Καλλιμάρμαρο! (vid)

Η Μαριάννα Αυγουστάκη είναι μόλις 14 ετών και έχει γεννηθεί με κινητικά προβλήματα, όμως αυτά δεν την εμπόδισαν να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Έχοντας βοήθεια από τα ξαδέλφια της, τους φίλους της, πρώην και νυν αθλητές κολύμβησης του Ναυτικού Όμιλου Ρεθύμνης έλαβε μέρος στον ιστορικό αγώνα των 42 χιλιομέτρων, με το αναπηρικό της αμαξίδιο.

Μάλιστα, στα τελευταία μέτρα, έχοντας μπει πια στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παρέα της την σήκωσε στα χέρια και έφτασε πεζή στον τερματισμό μέσα σε αποθέωση!

Η Μαριάννα έτρεξε με τη βοήθεια της πανίσχυρης ομάδας της, που αποτελούνταν από τον Γιώργο Ασουμανάκη, τον Κώστα Ασουμανάκη, τον Γιάννη Παναγιωτάκη, τον Γιώργο Παναγιωτάκη, τον Αντρέα Τζαγκαράκη, τον Κώστα Χατζηδάκη, τον Κώστα Κουφάκη, που είναι όλοι αθλητές του ΝΟΡ, αλλά φυσικά και του αδερφού της Μάρκου Αυγουστάκη και του Νίκολα Γαβρίλοβιτς, του ξαδέρφου της.

Ο προπονητής Κώστας Χατζηδάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι βοηθός του Χάρη Παυλίδη στην ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού, μίλησε στο καθημερινό αθλητικό μαγκαζίνο στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το γεγονός αυτό είναι ωραίο και βγάζει πολλά όμορφα συναισθήματα. Ομως, θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να προβάλουμε το τεράστιο κενό που υπάρχει στο νομοθετικό πλαίσιο της χώρα μας για τα παιδιά σαν τη Μαριάννα, που έχουν δηλαδή εγκεφαλική λειτουργία πάνω του 85 τοις εκατό, αλλά δεν έχουν κινητική λειτουργία.

Δίπλα της, η μικρή Ρεθυμνιώτισσα είχε την οικογένεια της, τον πατέρα της Χάρη Αυγουστάκη, την μητέρα της Βέρα, και τα αδέρφια της Μάρκο και Φλώρα.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version