Site icon runnfun.gr

O Ρουντίσα το χρυσό στα 800μ – “Απέδειξα πως είμαι ο κορυφαίος”

epa05488642 David Lekuta Rudisha of Kenya celebrates after winning the men's 800m final of the Rio 2016 Olympic Games Athletics, Track and Field events at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 15 August 2016. EPA/SRDJAN SUKI

Ο Ντέιβιντ Ρουντίσα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του από το 2012 στο Λονδίνο. Ο Κενυάτης αθλητής τερμάτισε σε 1.42.15 που είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση αλλά και η κορυφαία στον κόσμο για το 2016. 

Ο Ρουντίσα έγινε έτσι ο πρώτος από το 1964, που κερδίζει σε δύο στη σειρά Ολυμπιακούς τα 800μ, μετά τον Νεοζηλανδό, Πέτερ Σνελ. «Είμαι τόσο χαρούμενος. Είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου», τόνισε ο 27χρονος Κενυάτης πρωταθλητής, που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της κούρσας και σε καμιά στιγμή δεν άφησε το περιθώριο να σκεφθεί κανείς, πως κάποιος άλλος θα τερμάτιζε πρώτος:

«Μπορεί να φαίνεται εύκολη η νίκη, αλλά δεν ήταν. Τον τελευταίο καιρό είχα προβλήματα τραυματισμών και χάρη στην προσπάθεια και τη βοήθεια του προπονητή μου ήρθα στο Ρίο και υπερασπίστηκα τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη. Η νίκη μου αυτή είναι σπουδαιότερη και από την πρωτιά στο Λονδίνο. Τώρα στο Ρίο απέδειξα πως είμαι ο κορυφαίος.»

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version