Site icon runnfun.gr

O πλανήτης υποκλίνεται στον μεγαλύτερο σπρίντερ όλων των εποχών (pics&vid)

Μεγάλος νικητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου στην κούρσα των 100 μέτρων είναι ο Τζάστιν Γκάτλιν, αλλά είναι από τις ελάχιστες στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού, που ο πρώτος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον Γιουσέιν Μπολτ!

Ο Τζαμαϊκανός, κορυφαίος σπρίντερ στην ιστορία του στίβου, στην τελευταία ατομική κούρσα της καριέρας του, έμεινε τρίτος, αλλά το γεγονός αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα τα όσα είχε πετύχει μέχρι και σήμερα.

Mε το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να έχει μείνει βουβό, τη στιγμή που είχαν περάσει αρκετά λεπτά από την ολοκλήρωση της κούρσας, λόγω της ήττας του 30χρονου, ο Γκάτλιν πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τη νίκη του, ωστόσο απέδωσε ύψιστη τιμή στον Μπολτ αφού υποκλίθηκε -στην κυριολεξία- μπροστά του.

Δεύτερος στην κούρσα τερμάτισε ο Αμερικανός, Κρίστιαν Κόουλμαν με 9.94, με τον Γκάτλιν να κάνει 9.92 και τον Μπολτ 9.95. Ο κορυφαίος σπρίντερ πραγματοποίησε για ακόμα μια φορά κακή εκκίνηση, αλλά στην τελευταία του κούρσα δεν μπόρεσε να μαζέψει τη διαφορά του από τους αντιπάλους του και τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η κατάταξη

1. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.92
2. Κρίστιαν Κόουλμαν (ΗΠΑ) 9.94
3. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.95
4. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.99
5. Ακάνι Σιμπίνε (Νότια Αφρική) 10.01
6. Ζιμί Βικό (Γαλλία) 10.08
7. Ρις Πρέσκοντ (Μεγάλη Βρετανία) 10.17
8. Μπίνγκτιαν Σου (Κίνα) 10.27

 

Τι γράφει ο Τύπος

Το αποτέλεσμα υποδέχτηκε με έκπληξη ο διεθνής τύπος που στάθηκε στην αποχώρηση του Τζαμαϊκανού που εισήλθε στο πάνθεον των θρύλων του παγκόσμιου στίβου.

Το πρωτοσέλιδο των Sunday Times στέκεται στο τελική κατάταξη του Μπολτ έχοντας ως τίτλο: «Αποσύρεται με χάλκινο μετάλλιο ο Γιουσέιν Μπολτ στον τελικό των 100 μέτρων του Λονδίνου». Παράλληλα, επισημαίνει το σοκ από την απροσδόκητη ήττα του Τζαμαϊκανού από τον Τζάστιν Γκάτλιν, αλλά και το μεγαλείο του καθώς έσπευσε να αγκαλιάσει τον τελικό νικητή που αποδοκιμαζόταν από το κοινό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και με τον ίδιο βρίσκουμε την εφημερίδα Independent, η οποία κάνει λόγο για υπόκλιση σε ένδειξη σεβασμού από το νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή προς τον Μπολτ που πραγματοποίησε την τελευταία ατομική του κούρσα.

Με εμφανή καυστική διάθεση υποδέχτηκε την επικράτηση του Τζάστιν Γκάτλιν η εφημερίδα Daily Mail που έχει οπισθόφυλλο: «Τι ντόπα!» Πολύ δυσάρεστο τέλος για τον Μπολτ καθώς ηττήθηκε από τον δύο φορές καταδικασμένο για χρήση αναβολικών ουσιών Τζάστιν Γκάτλιν», αναφορά που προσιδιάζει και στη στάση του βρετανικού κοινού προς τον Αμερικανό σπρίντερ.

Η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport και αυτή αποθεώνει τον βασιλιά Μπολτ, όπως άλλωστε φαίνεται από το «στέμμα» που χρησιμοποιεί: «Μπολτ, το φινάλε! Στον τελικό τερμάτισε τρίτος, το χρυσό πηγαίνει στον Γκάτλιν, όμως παραμένει θρύλος».

Ολόκληρο το πρωτοσέλιδό της στον 30χρονο Τζαμαϊκανό αφιέρωσε η μαδριλένικη εφημερίδα Marca, απεικονίζοντας τον Μπολτ να μιμείται το σήμα κατατεθέν του, την αστραπή. «Θα παραμείνεις αιώνιος! Ο εξωγήινος Μπολτ αποδεικνύει ότι είναι άνθρωπος καθώς ηττήθηκε από τον μεγάλο του αντίπαλο, Γκάτλιν. Στις σκυταλοδρομίες το ερχόμενο Σάββατο η φιέστα».

Τέλος, και η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Equipe σχολιάζει την αποχώρηση του Τζαμαϊκανού από την ενεργό δράση: «Φινάλε για τον Μπολτ. Ηττήθηκε στα τελευταία 100 μέτρα της καριέρας του από τους Αμερικανούς Γκάτλιν και Κόλμαν».

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version