Site icon runnfun.gr

Ο Γιώργος Μαυρωτάς νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Ο Γιώργος Μαυρωτάς νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

O Γιώργος Μαυρωτάς είναι η επιλογή του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Ο πρώην βουλευτής με το Ποτάμι είναι αναμφισβήτητα γμία σπουδαία προσωπικότητα του αθλητισμού της χώρα.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς έχει συμμετάσχει σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα , οκτώ Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα  και πέντε Παγκόσμια Κύπελλα FINA CUP .Το 1981 έπαιξε για πρώτη φορά στην Α’ εθνική, με την ομάδα του Ν.Ο.Βουλιαγμένης και το 1982 τον κάλεσαν στην εθνική εφήβων.

Το 1984 συμμετείχε με την εθνική ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, και ήταν ο μικρότερος σε ηλικία πολίστας στη διοργάνωση (17 ετών). Από το 1995 ως το 2000 υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας, με την οποία έχει το ρεκόρ συμμετοχών για τα ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα με 511 συμμετοχές στην εθνική ανδρών.

Το 2002 αποχώρησε από την ενεργό δράση ύστερα από 25 χρόνια στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης. Με τη Βουλιαγμένη το 1997 κατέκτησε το Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Εκτός από Ολυμπιονίκης είναι και διακεκριμένος επιστήμων. Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, το 1990 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Χημικών Μηχανικών. Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ με αντικείμενο την Επιχειρησιακή Έρευνα.

Από τον Δεκέμβριο του 2003 ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και είναι Aναπληρωτής Καθηγητής. Το 2014, σε ηλικία 47 ετών, επέστρεψε στην ενεργό δράση και αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α1 με την ομάδα του Υδραϊκού.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version