Site icon runnfun.gr

Ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης τερμάτισε πρώτος στον 48ο Διάπλου Τορωναίου

Ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης τερμάτισε πρώτος στον 48ο Διάπλου Τορωναίου

Ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης μετά από 6 ώρες και 15 λεπτά τερμάτισε πρώτος στην παραλία της Νικήτης κολυμπώντας στον 48ο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.

21 κολυμβητές έπεσαν από την Καλλιθέα στη θάλασσα του Τορωναίου για να διαπλεύσουν μια απόσταση 26 χιλιομέτρων.

Ο καιρός φέτος ήταν αίθριος καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα γεγονός που βοήθησε τους κολυμβητές. Ο Χρυσόστομος Γιαννουλάκης από τη Θεσσαλονίκη πάτησε πρώτος στην ακτή της Νικήτης κολυμπώντας για 6 ώρες και 15 λεπτά.

Εκεί τον υποδέχτηκε με θερμό χειροκρότημα ο κόσμος και ο πατέρας του τον στεφάνωσε με τον κότινο μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Ε.Ν.Ν “Ο Σίθων” Μάκης Παπαθανασίου. Δεκάδες μικρά παιδιά περιστοίχισαν τον κολυμβητή για να τον συγχαρούν!

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος τίμησε τον Χρυσόστομο Γιαννουλάκη με κύπελλο και τον συνεχάρη για την προσπάθεια και τη διάκρισή του.

Δεύτερος ο Κρητικός Βασίλης Βροντάκης

Κρητικός, Νίκος – Βασίλης Βροντάκης μετά από 6 ώρες και 50 λεπτά τερμάτισε στη Νικήτη δεύτερος και αποθεώθηκε από τον κόσμο, καθώς, όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές, είναι ο πρώτος Κρητικός που λαμβάνει μέρος στο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου!

Ο  Χανιώτης κολυμβητής συγκινημένος στεφανώθηκε με το στεφάνι ελιάς και δήλωσε ότι έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία.

Η τρίτη θέση στον φετινό Διάπλου ήταν “κλεισμένη” από τον Νικητιανό, Βασίλη Παπαθανασίου. Με 7 ωρες και 9 λεπτά ο Βασίλης έκανε τον καλύτερο χρόνο που πέτυχε ποτέ Νικητιανός κολυμβητής στο Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.Στην παραλία ο κόσμος τον χειροκρότησε θερμά, ενώ πλησίαζε με τη βάρκα που τον συνόδευε με την ελληνική σημαία.

Στην εξέδρα δέχτηκε μια μεγάλη αγκαλιά από την μικρή κόρη του, που τον περίμενε! Ο Βασίλης Παπαθανασίου όμως, σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής από την Καλλιθέα στη Νικήτη κολύμπησε παρέα με τον Ισπανό Oscar Florit. Έτσι, πριν ανεβεί στην εξέδρα περίμενε στην ακτή τον τερματισμό του Oscar.

Σε 7 ώρες και 16 λεπτά ο Ισπανός πρωταθλητής μαραθώνιας κολύμβησης πάτησε στεριά και τον υποδέχτηκε με μια αγκαλιά και με τον κότινο ο Βασίλης Παπαθανασίου! Οι στιγμές στην παραλία της Νικήτης ήταν συγκινητικές και οι δύο αθλητές έστειλαν το μήνυμα του πραγματικού αθλητικού ιδεώδους που διαποτίζει εδώ και 48 χρόνια τον Διάπλου του Τορωναίου Κόλπου.

Ο Oscar Florit ανέφερε ότι έζησε μια μοναδική εμπειρία, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον κόσμο που τον επευφημούσε συνεχώς.

Πηγή-φωτογραφίες: halkidikinews.gr

 

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version