Site icon runnfun.gr

Ο αθλητικός Ιούλιος της Transitions Sports

Ο αθλητικός Ιούλιος της Transitions Sports

Ο Ιούλιος εκτός από ζεστός μήνας σε θερμοκρασίες είναι και «καυτός» στο αθλητικό μενού της Transition Sports. Σε αλμυρό και γλυκό νερό, σε αμμουδιές και βουνά, στην εκκίνηση τριάθλου, aquathlon και κολύμβησης θα σταθούν οι λάτρεις του αθλητισμού που εμπιστεύονται την ποιότητα των διοργανώσεων της Transition. Τρεις διοργανώσεις, η κάθε μία με ξεχωριστό ενδιαφέρον, μας καλούν να δοκιμάσουμε την αντοχή μας.

Για 8η χρονιά στη Λίμνη Δόξα

Στις 6 Ιουλίου μεταφερόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, στην Ορεινή Κορινθία, στη λίμνη Δόξα. 750μ κολύμπι, 21χλμ. ποδήλατο και 4.800μ τρέξιμο με θέα τις κορυφές της Ζήρειας και του Χελμού. Μια εμπειρία για όλους από τον αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο τριαθλητή, σε ατομικές και ομαδικές κατηγορίες, μόλις 2 ώρες από την Αθήνα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικού του αγώνα είναι η απογευματινή ώρα διεξαγωγής, κάτι το οποίο επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έρθουν αυθημερόν και να αγωνιστούν σε δροσερεέ για την εποχή θερμοκρασίες.Το event εξελίσεται περιμετρικά της λίμνης και ο δρόμος είναι κλειστός από οχήματα. Η χρήση στολής θα επιτραπεί αν το νερό είναι κάτω από 24 βαθμούς κάτι το οποίο συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

Η κολυμβητική διαδρομή είναι τριγωνική και η εκκίνηση γίνεται μέσα στο νερό, ακολουθεί το ποδήλατο με 5 γύρους (4.200μ ο γύρος) και ολοκληρώνεται με ένα γύρο τρέξιμο, αντίθετα από την φορά της ποδηλασίας.

Η ομορφιά της περιοχής και η κοντινή απόσταση από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας, καθιστούν τη λίμνη Δόξα έναν προορισμό όχι μόνο για αθλητές. Κάθε χρόνο θεατές, φίλοι και οικογένειες παρευρίσκονται για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών αλλά και να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο!

Με οδηγό το ολόγιομο φεγγάρι

Στις 17 Ιουλίου, και υπό το φως του ‘φουλ’ φεγγαριού, η πανέμορφη παραλία του Σχινιά θα υποδεχτεί τους θιασώτες των multisports σε μια σπέσιαλ αθλητική βραδιά, που θα περιλαμβάνει κολύμπι και κατόπιν τρέξιμο, και που θα καταλήξει με ένα σούπερ beach party δίπλα στο νερό! Full Moon Aquathlon με δύο διαφορετικές αποστάσεις:  :Σπριντ απόσταση 750μ κολύμπι και 5χλμ τρέξιμο και Σούπερ Σπριντ απόσταση 300μ κολύμπι και 2.5χλμ τρέξιμο. Ο παιδικός αγώνας είναι φιλανθρωπικός, η συμμετοχή είναι συμβολική 5€ για κάθε παιδί και όλα τα σχετικά έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια ‘Φλόγα’

SWIMATI- Δεν ξεχνάμε και Κολυμπάμε μαζί

Ένα κολυμβητικό γεγονός διαφορετικό.  Ένα κολύμπι-ταξίδι περισυλλογής, μνήμης και ψυχικής ενδυνάμωσης για όλους μας. Μια ένωση με τα γαλάζια νερά του Ματιού, που θα μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε, να γίνουμε καλύτεροι, να προσφέρουμε, χωρίς να ξεχάσουμε ποτέ τους συνανθρώπους μας. Η 1η κολυμβητική διαδρομή μνήμης ανοιχτής θάλασσας SWIMATI, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, στις 12.30μμ, με σημείο εκκίνησης  την παραλία δίπλα στο λιμάνι, υπό την εποπτεία σκαφών και τη μέριμνα ναυαγοσωστών.

Θα γίνουν δύο διαδρομές:

  • 500 μέτρων για παιδιά και ενήλικες
  • 1700 μέτρων για έμπειρους κολυμβητές και αθλητές

Μετά τον τερματισμό όλων των κολυμβητών θα γίνει εκδήλωση και απονομή αναμνηστικών συμμετοχής. Συμβολικό ποσό 5€ την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία και δυνατότητα δωρεάς για την υποστήριξη δράσεων αναζωογόνησης και φύτευσης του παραλιακού πεζόδρομου στο Μάτι.

Πληροφορίες για όλες τους αγώνες: https://www.transitionsports.gr/index.php?lang=el

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version