Site icon runnfun.gr

Ο Άγης Εμμανουήλ στη Γλασκώβη: 87 μέρες, 60 Μαραθώνιοι, 2.421 χλμ. για την κλιματική αλλαγή

Το τέλος ή μια νέα αρχή; Ο Άγης Εμμανουήλ μετά από 87 ημέρες, 60 μαραθωνίους και συνολικά 2.421 χιλιόμετρα, έφτασε στον προορισμό του. Στην Γλασκώβη όπου φιλοξενείται η 26η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) και έστειλε το δικό του μήνυμα. Για την ακρίβεια το… φώναξε.

Ξεκίνησε από την Ελλάδα, πέρασε την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αγγλία και έφτασε Σκωτία, πραγματοποιώντας έναν ανεπανάληπτο άθλο.

Οι δυσκολίες ήταν πολλές. Σε κάποιες στιγμές ο γνωστός ηθοποιός πήγε να λυγήσει. Δεν είναι και λίγο. Μια διαδρομή που ξεκίνησε από τις 11 Αυγούστου, μια μοναχική περιπέτεια. Μια σωματική και ψυχική δοκιμασία που όμοιά της δεν συναντά κανείς συχνά. Και με ένα βασικό μήνυμα: Δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορείς να πετύχεις.

Άρα, λοιπόν, αν θέλουν οι «ηγέτες» αυτής της γης να περιορίσουν τη ζημιά που κάνουμε στον πλανήτη και τις συνέπειες που βιώνουμε όλοι, δεν χρειάζεται να… φλυαρούν και να αναλύουν. Χρειάζεται να κάνουν πράξεις. Και αν θέλουν, μπορούν. Αυτό τους… φώναξε ο Άγης.

Ο 52χρονος ακτιβιστής ηθοποιός έγραφε μια μέρα πριν τον τερματισμό του στο facebook:  «86η μέρα 4/11 Κοίτα… Φθάσαμε…! Το σώμα εγκαταλείπει και ταυτόχρονα μαζεύει ενέργεια για να γιορτάσει την τελευταία μέρα. Αύριο ένας μαραθώνιος από Coalburn μέχρι Glasgow Green. Πρέπει πάση θυσία να είμαι 15:30 στο McLennan Arc Σίγουρα θα μου λείψει όλο αυτό, αλλά θα αποτελέσει τη μαγιά για το επόμενο… Agis Emmanouil, έτοιμος για την τελευταία παράσταση;».

Την επόμενη μέρα έγινε αυτό που θα δείτε παρακάτω:

Μάλιστα ο Άγης μίλησε στο www.thenationalnews.com μετά τον τερματισμό του:

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version