Site icon runnfun.gr

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα στέλνει μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα στέλνει μήνυμα ελπίδας και αναγέννησης

Η Οργανωτική Επιτροπή του «6ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα 2019» παρουσίασε τον αγώνα, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου, σε συνέντευξη Τύπου έγινε στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, τονίζοντας τα μηνύματα που στέλνει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ), Αναστασία Ρίζου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αργύρης Λάσκος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου, Γιώργος Λέπουρης και ο τεχνικός σύμβουλος του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Η Αναστασία Ρίζου τόνισε: «Ο αγώνας γίνεται για έκτη χρονιά με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου ενώ η διαδρομή περιμετρικά περνάει και από τον Τύμβο των Μαραθωνομάχων. Είναι η μεγάλη γιορτή του τόπου, προσφέρει στους αθλητές και τους δρομείς χαρά και συγκινήσεις, έχει σπουδαίες τεχνικές προδιαγραφές και υψηλές παροχές προς τους δρομείς. Το μήνυμα που στέλνει ο 6ος Ημιμαραθώνιος είναι κοινωνικό, είναι αυτό της ελπίδας και της αναγέννησης, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας, μετά τα δραματικά γεγονότα της 23ης Ιουλίου του 2018. Ελπίδα που θα δώσει η αθρόα συμμετοχή των δρομέων στο πλάι μας ως αυθεντικό μήνυμα αλληλεγγύης για την αναγέννηση και την ανάκτηση ενός σταθερού βηματισμού την επόμενη μέρα. Αυτό προσπαθούμε άλλωστε να κάνουμε με αυτές τις διοργανώσεις, καθώς ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων και σε τοπικά και σε παγκόσμια επίπεδα. Στόχος του Ημιμαραθωνίου είναι η ανάδειξη της ιστορικότητας του τόπου μας, η σύνδεση του αθλητικού με το ιστορικό γεγονός και θεωρώ ότι πρέπει όλοι να είμαστε εκεί παρόντες σε αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή, μαζί με τους πολίτες και τους εθελοντές, καθώς χωρίς εθελοντές τίποτα δεν μπορεί να γίνει».

Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι όλοι τα μέλη της μαθητικής κοινότητας της περιοχής μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εντελώς δωρεάν, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αθληθούν, με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αργύρη Λάσκο να διαβάζει μήνυμα του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη.

Όπως τόνισε ο τεχνικός σύμβουλος του αγώνα, Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα γίνεται με την ευθύνη της ΚΕΔΜΑ, έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Δρομέων Αθλητών Υπεραποστάσεων. Ο αγώνας γίνεται σε συνεργασία με τα σωματεία του Εθνικού Νέας Μάκρης, του Φειδιππίδη Μαραθώνα, του Τελμησσού και του Μιλτιάδη.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου, Γιώργος Λέπουρης είπε: «Αναλογιζόμενοι της ευθύνης του ιστορικού αγωνίσματος και λόγω της καταστροφής από την πυρκαγιά στον Δήμο μας, θα θέλαμε να προβληθεί ο αγώνας επειδή ο μοναδικός Μαραθώνιος που γίνεται σε όλο τον κόσμο, στη γενέτειρα του, τον Μαραθώνα. Εμείς προσπαθούμε κάθε χρόνο να τον κάνουμε και καλύτερο, μαζί με τη βοήθεια και των αθλητικών συλλόγων και αυτό θα κάνουμε και φέτος».

Επίσης, στη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, η Oργανωτική Επιτροπή βράβευσε και τρεις γενιές Μαραθωνοδρόμων στο πρόσωπο του Στέλιου Πρασσά, του Γιώργου Μαλλιάρη και του Γρηγόρη Σκουλαρίκη.

 Η περίοδος των εγγραφών δρομέων και εθελοντών ορίστηκε μέχρι την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στις διευθύνσεις:

 http://half-marathon.raceregistration.gr/el/runner/register

http://half-marathon.raceregistration.gr/el/volunteer/register

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες Ημιμαραθωνίου Δρόμου, 10 χλμ., 5 χλμ. & 1,5 χλμ. για όλους, με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version