Site icon runnfun.gr

Νικητής το ποδήλατο στους παραλιακούς δήμους της Αττικής

Νικητής το ποδήλατο στους παραλιακούς δήμους της Αττικής

Με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου η μεγάλη ποδηλατοδρομία που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Αλίμου, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με στόχο την ανάδειξη του ποδηλάτου ως σημαντικό μέσο μετακινήσεων καθώς και τη λειτουργία του συστήματος Κοινοχρήστων Ποδηλάτων πόλης «i-bike» που έχουν εγκατασταθεί από τους παραλιακούς δήμους με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε στο ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου, και με ενδιάμεσες στάσεις στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία Βούλας με μεγάλη συναυλία του Κώστα Μακεδόνα. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου έδωσε την εκκίνηση του αγώνα ενώ στις στάσεις του Αλίμου και Γλυφάδας οι δήμαρχοι των πόλεων, κ.κ. Ανδρέας Κονδύλης και Γιώργος Παπανικολάου υποδέχτηκαν τους ποδηλάτες με μικρές μουσικές εκδηλώσεις και χαιρέτησαν του παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αφού ακολούθησε με ποδήλατο όλη τη διαδρομή υποδέχτηκε τους ποδηλάτες στον τερματισμό και ευχαρίστησε όλους του συμμετέχοντες, τους διοργανωτές και τους χορηγούς που συνέβαλαν στην εκδήλωση. Όλοι οι δήμαρχοι στους χαιρετισμούς τους ανέδειξαν τη σημασία της χρήσης ποδηλάτου και εξέφρασαν την πεποίθησή τους πως σύντομα η πολιτεία, με την αρωγή των δήμων θα μεριμνήσει να κατασκευαστούν ποδηλατόδρομοι που θα συνδέσουν το παραλιακό μέτωπο με το κέντρο της Αθήνας.

Παρόντες στην ποδηλατοδρομία, εκτός από τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου κ.κ. Γιώργος Ασημακόπουλος και Γιάννης Φωστηρόπουλος καθώς και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ποδηλασίας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή όλων η ποδηλατοδρομία να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή περισσότερων δήμων και σε μεγαλύτερη διαδρομή.

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version