Site icon runnfun.gr

Νικητής ο Kipchoge, πρωταγωνιστής ο Adola στον Μαραθώνιο του Βερολίνου

Δεν έγινε τελικά το πολυαναμενόμενο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, ωστόσο ο μεγάλος νικητής ήταν ο Eliud Kipchoge ο οποίος παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από τον καιρό, έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού σε 2:03:34.

Η επίδοσή του είναι εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που έγινε ο αγώνας με βαρύ τερέν και υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Η μεγάλη μάχη, ωστόσο, δεν κερδίθηκε απέναντι στους Wilson Kipsang και Kenenisa Bekele αλλά κόντρα στον Guye Adola!

Στη δεύτερη θέση στο ντεμπούτο του σε Μαραθώνιο δρόμο ο Αιθίοπας Guye Adola ήταν πρωταγωνιστής με χρόνο 2:03:46, που είναι ο καλύτερος χρόνος πρωτοεμφανιζόμενου σε Μαραθώνιο και μάλιστα έδειξε ότι έχει μέλλον, αφού ξεπετάχτηκε μετά το 30ο χιλιόμετρο και αν δεν ήταν η εμπειρία του Eliud Kipchoge στο φινάλε, ίσως και να τερμάτιζε στην πρώτη θέση.

Ο Mosinet Geremew επίσης από την Αιθιοπία ήταν 3ος με 2:06:09.

Με στομαχικές διαταραχές εγκατέλειψε ο Wilson Kipsang στα 30 χιλιόμετρα, ενώ ο Kenenisa Bekele είχε μείνει πίσω και δεν τερμάτισε ποτέ.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Κενυάσισσα Gladys Cherono με 2:20:23 στη 2η θέση Ruti Aga από την Αιθιοπία με χρόνο 2:20:41 και στην 3η η Valary Ayabei από την Κένυα με 2:20:53.

Διαβάστε ακόμα: Κόβει την ανάσα η μάχη του Μαραθωνίου του Βερολίνου! (video)

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version