Site icon runnfun.gr

Με το Spike άρχισε η δράση στο 2ο Amorgos Trail Challenge

Με το Spike άρχισε η δράση στο 2ο Amorgos Trail Challenge

Σε εξέλιξη βρίσκεται το 2ο Amorgos Trail Challenge στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων. Η αρχή έγινε με το απαιτητικό και ξεχωριστό Spike. Μια μοναδική προσπάθεια δεκάδων αθλητών να κατακτήσουν την κορυφή της Νικουριάς, του νησιού που βρίσκεται απέναντι από τον λιμάνι της Αιγιάλης.

Οι αθλητές επιβιβάστηκαν σε λάντζες από τον όρμο του Αγ. Παύλου και λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Νικουριάς. Οι αθλητές «κατέκτησαν» μία από τις κορυφές  του νησιού και τερμάτισαν στην ακροθαλασσιά, διανύοντας μια απόσταση 1500μ. Το χαρακτηριστικό και η ομορφιά του Spike είναι η απουσία σηματοδοτημένου μονοπατιού.

Οι αθλητές καλούνται να βρουν μόνοι τους το μονοπάτι που θα τους οδηγήσει στην κορυφή ενώ η επιστροφή γίνεται μέσα από το ρέμα μικρού χειμμάρου που καταλήγει στην πανέμορφη παραλία και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Νικητές της διαδρομής στους άνδρες: Νίκος Ροδόπουλος, Νίκος Θεολογίτης, Νικήτας Πλακούτσης. Οι τρεις πρώτες γυναίκες που τερμάτισαν το Spike είναι οι : Ασπασία Σιαμπάνη, Αθανασία Τσουμελέκα, Ασημίνα Ιγγλέζου.

Το Spike εντυπωσίασε και είναι ο  προάγγελος των αγώνων της Κυριακή με δύο διαδρομές. Η μεγάλη διαδρομή των 19,5χλμ με εκκίνηση από το μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας υπό τους ήχους της καμπάνας και μέσω της κορυφογραμμής της Αμοργού τερματισμός στην παραλία της Αιγιάλης. Η μικρότερη διαδρομή των 5,5χλμ  έχει εκκίνηση από το χωριό της Λαγκάδας, περνάει μέσα από τα Θολάρια και τερματίζει στην ακροθαλασσιά της Αιγιάλης. Το runnfun.gr είναι στην Αμοργό και συμμετέχει σε όλες τις διαδρομές

Photo Credits : Nikos Libertas, Manolis Papadakis, Μάνος Χρυσσός

 

 

 

Ακολουθήστε το Run 'n Fun στο Google News

Exit mobile version